The Absolut Jolly Jelly.

Absolut(t) noe utenfor boksen

Nordmenn er glad i gelépudding i alle varianter. Her er en voksenversjon av gelédesserten. Det er på denne tiden av året vi ønsker oss inspirasjon til sesongens drinker. Hva med å kombinere en vennskapelig skål med selve juledesserten. «Say hello to the Absolut Jolly Jelly».

Når vi ser etter drinkinspirasjoner går det faktisk an å tenke litt utenfor boksen, eller i det her tilfellet, inni boksen. Det er geléboksen det siktes til.

Nordmenn er glad i gelépudding i alle varianter. Dette er voksenversjonen av gelédesserten:

The Absolut Jolly Jelly

Ingredienser

2 pakker med gelépulver (1 pakke er vanligvis ment for 5dl vann)

1,5 dl Absolut Vodka

7 dl kokende vann

1,5 dl isvann

Fremgangsmåte: Du trenger en helt tett form som rommer ca. 2 liter eller mer. En springform er ikke tett nok, men til denne oppskriften kan du bruke det utroligste, sånn som en gammel iskremform for eksempel, men til og med en gryte kan fungere. Kok opp 7 dl vann og trekk ta av varmen. Rør ut begge pakker med gelé til pulveret er helt oppløst. Imens blander du 1,5 dl vodka og 1,5 dl isvann. Tilføy dette til geleblandingen. Ha geléen i formen og sett formen kaldt. Du kan sette den i kjøleskapet eller fryseren, men pass på at den står helt rett. La formen stå kaldt i et par timer så du er helt sikker på at den er helt fast. Og vipps, så var har du gelépudding med en vri å by på. Kanskje nyttårsaften kan passe bra til anledningen?

Skal det være noe mer klassisk? Da går du for en av disse:

Jingle Buck

Jingle Buck.

Ingredienser

30 ml Absolut Vodka

25 ml tranebærjuice

25 ml limejuice

60 ml Ginger Ale (ingefærøl)

Rosmarin

Tranebær

Isbiter

Fremgangsmåte: Ha alle ingredienser i et glass fylt med isbiter. Rør kort om med en lang skje eller rørepinne. Skal det se ekstra snasent ut, pynt med ferske tyttebær og en rosmarinkvist.

Yule

Yule,

Ingredienser

30 ml Absolut Vodka

30ml sider

15ml limejuice

60ml ingefærøl

Eple

Isbiter

Fremgangsmåte: Fyll noen fine rocksglass eller kopper med isbiter, tilsett så alle ingredienser, pynt med en epleskive.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS