
Scandic Maritim seiler i medvind
Scandic Maritim Hotel i Haugesund står imot nedgangen i oljesektoren, og opplever sterk vekst for fjerde året på rad.

– I starten av 2016 så kom nedgangen i oljesektoren ramlende nedover ørene på oss. Vi har med enorm innsats klart å snu noe som så ut til å bli negativt for omsetningen, til det stikk motsatte. Det er vi superstolte av, uttaler administrerende direktør Reidar Westre.
Han fortsetter:
– Jeg kan med glede informere om at vi for fjerde året på rad øker i november med over 15 prosent på mat og drikke (i all hovedsak julebord, men også en flott økning på kurs og konferanse/bankett bespisning). Hvis vi regner ren julebordsbespisning, er økningen tett på 20 prosent.

Har tatt igjen det tapte
Westre forteller at hotellet i år mistet sin største julebordskunde gjennom mange år, et oljerelatert firma.
– Vi har jobbet hardt på for å erstatte dette tapet med enda flere og enda større julebord. Derfor er vi akkurat i år er stoltere enn noen gang for å ha klart å dra inn gjester fra land og strand til tidenes beste start på julebordsesongen. Alle våre fire restauranter er opp over hele fjøla, og da spesielt Naustet Spiseri og Brovingen Mat og Vin), sier Westre.

Saken fortsetter under bildet
Mange av lokalene som blir brukt til lukkede julebord er også tatt i bruk.

– Det er kjekt å se hvordan restaurantene Naustet og Brovingen har tatt sin sterke posisjon blant restaurantene i byen, både blant lokale og tilreisende gjester, sier F&B-manager, Aslak Askeland.
Flere faktorer
Westre tror det er flere årsaker til at hotellet har klart å få dette til, og nevner:
1) Søkelys på kvalitet og service i alle ledd, leverer man på disse to viktigste elementene, så kommer gjestene igjen og igjen,
2) Har brukt mye tid på å selge inn til firma, gjerne også firmaer som kommer litt langveisfra, slik at det også blir overnatting av dette (gjerne to dager med selskapeligheter),
3) Ny innbydende buffet i spisesal,
4) For første gang på over 15 år, er det ansatt egen konditor og også en egen konditorlærling. Det betyr at hotellet kun har hjemmelagede kaker og desserter fremover.
5) Satsing på julelunsjgjester, det vil si firma som tar med egne ansatte, kunder og samarbeidspartnere på en litt lengre hyggelig lunsj i førjulstiden, og

6) Hotellet kjøper lokale varer av høyeste kvalitet for å gi gjesten den matopplevelsen han/hun drømmer om.
Hele 10 lærlinger arbeider på hotellet, og Wettre tror også at en del bedrifter velger Scandic Maritim av den grunn. – Når læringene i tillegg vinner den ene konkurransen etter den andre, så gir det oss også mye goodwill i markedet, mener han.
Fire serveringssteder
Scandic Maritim Hotel driver totalt fire restauranter i samme bygg:
Naustet Spiseri (med i Smak av kysten-konseptet), som er hotellets a la carte-restaurant (tar 104 personer per bordsetting)
Brovingen Mat og Vin, hotellets gourmetrestaurant, der det serveres ukens meny fra 5 retter og oppover.

Café René er en kafé som selger alt fra Scandic-klassikerne til street food, og også har et stort lokalølutvalg.
Gallionen restaurant, der det selges alle typer buffeer etter kundens egne ønsker, samt egne sjømataftener, viltkvelder mm.)
I tillegg byr også Maritim på en pianobar, Kompasset, med levede musikk (pianist).
«Kystens perle»
Scandic Maritim Hotel har 652 sengeplasser fordelt på 311 rom, inkludert mange suiter.
– Den største er på 140 kvadratmeter, og koster 11300 kroner pr natt.
Det satses dessuten mye på kurs, konferanse, bankett og selskap. Hotellet har 21 møterom og flere bankettsaler til disposisjon. Maritim Hall er den største. Den tar 800 til bankett og 1680 til show/konserter.
– Vår profil er alt fra «landsmøtehotellet i Haugesund», «kystens perle» og som hotellet der «den norske Filmfestivalen, med sin årlige Amanda prisutdeling for filmbransjen, foregår».