«Kokkelandslaget Community Catering». Fra venstre Lava Aarsland (Coor servicemanagment AVD equinor), Thomas Ekenes-Fosback (KAM Unilever Foodsolutions), Christian Mathiassen (matfaglig ansvarlig, Toma-gruppen), Inger Renathe Østmo  (kjøkkensjef, ISS Grensesvingen) og Idunn Nilsen (matfaglig ansvarlig, 4service). Pål Gøran Anda (Stavanger universitetssykehus) var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Matbyrået Impuls, Eirik Nilssen)
«Kokkelandslaget Community Catering». Fra venstre Lava Aarsland (Coor servicemanagment AVD equinor), Thomas Ekenes-Fosback (KAM Unilever Foodsolutions), Christian Mathiassen (matfaglig ansvarlig, Toma-gruppen), Inger Renathe Østmo (kjøkkensjef, ISS Grensesvingen) og Idunn Nilsen (matfaglig ansvarlig, 4service). Pål Gøran Anda (Stavanger universitetssykehus) var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Matbyrået Impuls, Eirik Nilssen)

Kokkelandslag trener med regjeringen

«Kokkelandslaget Community Catering» har sin første gjennomkjøring av sin meny, som skal serveres i OL i februar 2020. Laget skal servere 120 gjester i personalrestauranten i regjeringskvartalet.

Publisert

Blant lunsjgjestene er landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Det hele skjer mandag 30. september fra klokka 11 til 13.

Trening før OL

Kokkelandslaget Community Catering skal lage en stor meny i OL, og oppgaven er krevende med tanke på mangfold, antall retter, bærekraft og med et strengt kostøre. I tillegg skal alt skje på tid, og denne dagen skal laget også gjennomføre på tidsskjema.

«Norske Kokkers Landsforening er stolte over at vi for første sender tre kokkelandslag til kokke-OL», heter det i en pressemelding.

Når «Kokkelandslaget Community Catering», reiser til kokke-OL 2020, reiser de som Norge sitt første landslag i denne kategorien.

Ny på laget

Det har for øvrig vært endringer på laget.

Pål Gøran Anda, som fra 1. oktober 2019 arbeider på Stavanger Universitets Sykehus, er ny på laget. Han var også med NM-finalen i fjor.

Uttrekk fra oppgaven i OL (engelsk)

Hot Kitchen Program – “Restaurant of Community Catering”:

Number of guests: 120

Service: self-service based on a free-flow-system, in addition one main-course has to be cooked/finished & served at the front-cooking station.

The following elements are required:

one salad (glass - max 400ml)

finger food, two different kinds (one spoon, one glass) – one of them has to be vegetarian

two meat dishes or one meat and one fish dish, one vegetarian dish

two starch side dishes

two vegetable side dishes

one dessert

It must be possible to place the entire menu on the service tray.

Exception may be the dessert (e.g. ice cream).To get a perfect dessert the guest can take it at a latertime. Total cost of goods shall not exceed 5 Euro per person.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca