Hotellsjef Lise Sandøy ved Valldal Fjordhotell er kåret til «Årets leder 2020» i Classic Norway Hotels. (Foto: Classic Norway Hotels/Christer Olsen/Christerolsenphoto)

Kåret til «Årets leder» i Classic Norway Hotels

Hotellsjef på Valldal Fjordhotell, Lise Sandøy, er kåret til «Årets leder 2020» i Classic Norway Hotels. Videre ble Angvik Gamle Handelssted kåret til «Årets hotell», Mats Olai Husøy fikk utmerkelsen «Årets fagpris», mens husøkonom Inga Starshinova er kåret til «Årets medarbeider».

2020 ble det vanskelige reiseåret som satte tusenvis av reiselivmedarbeidere på nye og krevende prøver. Nå hylles flere av de dyktige reiselivsmedarbeiderne for sin innsats etter et helt spesielt reiselivsår.

Årets leder

Hotellsjef Lise Sandøy ved Valldal Fjordhotell er kåret til «Årets leder 2020» i Classic Norway Hotels. (Foto: Classic Norway Hotels/Christer Olsen/Christerolsenphoto)

Under «Classic Norway Hotels Awards» ble hotellsjef på Valldal Fjordhotell, Lise Sandøy (48), kåret til «Årets leder 2020» i den stadig voksende hotellkjeden. Bare 19 år gammel ble Sandøy ansatt på daværende Finnøy Sjøhus på Romsdalskysten, for å være med på bygge opp et reiselivskonsept på hjemstedet. I 2006 ble hotellet med i Classic Norway Hotels. Dermed har Lise Sandøy jobbet i 29 år i det som er blitt en suksessrik kjede med unike norske hotell. I flere år har hun ledet Valldal Fjordhotell, som ligger ved den nasjonale turistvegen Trollstigen-Geiranger, og hotellet ble i 2019 til «Årets hotell» i den norskeide hotellkjeden som nå teller 20 hotell fra Sørlandet i sør til Lofoten i nord.

Til glede for gjestene

«Lise Sandøy har gjennom det siste året vist en solid karakter, innsats og kreativitet, både vegne av seg selv og sitt hotell. Hun forvalter teamet sitt på en slik måte at alle jobber godt sammen, og er selv er en forgangsressurs i den daglige driften», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Lise Sandøy har et ukuelig godt humør, med masse pågangsmot og går ikke av veien for å utfordre kjeden for å nå sine mål. Hun er samtidig en viktig bidragsyter til Classic Norway Hotels gjennom sine innspill, tanker og forslag. Lise Sandøy har levert et godt resultat for 2020, og hun leverer atter en gang fantastiske gjestetilbakemeldinger, sier juryleder og administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Backe.

– Jeg er veldig takknemlig over å ha blitt sett og hørt, men aller mest betyr prisen en videre motivasjon til å jobbe videre, sier en glad Lise Sandøy, som fikk prisen i konkurranse med mange andre gode ledere i kjeden.

Ledermøte på den trygge måten

«Classic Norway Hotels Awards» og årets hotell-kick-off ved starten av et nytt reiseår ble gjennomført på en ny måte og med ekstra søkelys på smittevern. Ledergruppa i Classic Norway var samlet fordelt på fire ulike steder rundt om i landet, med digital liveoverføring mellom de fire stedene Henningsvær Bryggehotell, Hotel Molde Fjordstuer, Valldal Fjordhotell og Hotell Refsnes Gods. – Vi leide inn teknisk utstyr for å kunne gjennomføre arrangementet. Og selv om vi helst hadde ønsket å kunne møtes på samme sted så er vi veldig fornøyd med denne måten å gjennomføre en ledersamling på, sier Stephen Meinich-Bache, som håper at Classic Norway Hotels Awards-modellen kan inspirere andre bedrifter til å gjøre det samme måte.

Årets hotell

Årets hotell i Classic Norway Hotels: Angvik Gamle Handelssted. (Foto: Classic Norway Hotels/Einar Engdal)

Angvik Gamle Handelssted ble kåret til «Årets hotell 2020» under årets «Classic Norway Hotels Awards». Hotellet, som ligger i Gjemnes kommune mellom Molde og Kristiansund, har det siste året utviklet seg til å bli det beste hotellet i Classic Norway Hotels.

«Hotellets team berømmes for å ha jobbet godt sammen og for å levere en jevn høy kvalitet på mat, service og gjesteopplevelse. Gjestetilbakemeldingene er de beste i kjeden og gir hotellet en topplassering også nasjonalt. De ansatte gjør en formidabel innsats for å opprettholde den gode posisjonen», sier juryen og fortsetter:

«Hotellets ledelse har tross store utfordringene gjennom Covid-19-året lagt og gjennomført en god plan for oppjustering av inntekter, samt vært proaktiv ved kostnadskutt. En stadig forbedring av nøkkeltall har ført til at hotellet har et historisk bra driftsresultat i 2020».

Fagprisen

Utmerkelsen «Årets fagpris 2020» gikk til Mats Olai Husøy ved Hotell Molde Fjordstuer.

– Han er en ung servitør som har utmerket seg gjennom sitt brennende engasjement for faget og for lagt ned en solid egeninnsats som resulterte i at kandidaten besto fagprøven med topp karakterer. Hans blide, sjarmerende og korrekte fremtoning skaper en hyggelig stemning rundt bordet, noe som resulterer i fine gjestetilbakemeldinger, forteller Meinich-Bache.

Årets medarbeider

«Årets medarbeider 2020» heter Inga Starshinova. Hun er husøkonom ved Strand Hotel Fevik.

– Inga Starshinova bidrar selv ett hundre prosent i den daglige driften samtidig som hun utfører de administrative oppgavene ved avdelingen. Og hun leder sitt team på en utmerket måte, noe som medfører at både direktør og hotellsjef kan fokusere på andre oppgaver. Ledelsen ved hotellet vil hedre denne stjernen og vise henne at de ikke tar henne forgitt, sier hotelldirektør Bodil Langerak ved Strand Hotel Fevik.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS