Ny eplesider fra Hardanger

Åkre Gård i Hardanger har lansert en ny sider, Edel Eplesider.

Publisert

Åkre ligger på den vestlige siden av Sørfjorden i Ullensvang Herad i Hardanger. Gården har vært i familiens eie i flere generasjoner, og eies og drives i dag av Arita og Gjermund Åkre.

Egen økologisk epleproduksjon

Eplene som blir brukt i Edel Sider kommer fortrinnsvis fra egen økologisk epleproduksjon. De presses i rene sorter, og tappes på 1000-literstanker. Fermenteringen gjennomføres i temperaturkontrollerte rom med utvalgte typer sidergjær. Når restsødme er mellom 10 og 25g pr liter, stoppes fermenteringen. Sider-batchene blandes til en optimal sider der sødme, syre, fylde, og alkoholstyrke harmonerer.

Sideren er ikke pasteurisert. Den tilsettes deretter CO2 så den blir lett perlende i glasset.

Sideren anbefales som et alternativ til hvitvin.

Edel Eplesider

Produsent: Gjermund Åkre

Område: Garden Åkre, Ullensvang, Hardanger

Alkohol: 6,5 %

Volum: 75 cl

Råvarer: Eple-blanding av Aroma, Discovery, Gravenstein og Idun

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her