Foto: Max hamburgers
Foto: Max hamburgers

Max lanserer plantebasert burger

Max hamburgers lanserer den plantebaserte burgeren Delifresh Plant Beef.

Publisert

«Dette er en egenutviklet burger som ser ut som og smaker som kjøtt, men som er laget helt av plantebasert protein», heter det i en pressemelding.

Halvparten uten kjøtt

Nyheten er utviklet under sjefskokk Jonas Mårtenssons ledelse. Dette er et stort skritt fremover i Max sitt arbeid for å redusere klimapåvirkningen uten at det går utover smak og kvalitet.

MAX har som mål at 50 % av alle solgte måltider i 2022 skal være noe annet enn rødt kjøtt. I dag ligger andelen på nærmere 40 %. Nå oppgraderer burgerkjeden både meny og bærekraftarbeidet ytterligere med lanseringen av Delifresh Plant Beef, en plantebasert burger som 23. mai lanseres i Max sine restauranter i Norge, Sverige og Danmark.

En «kjøttburger uten kjøtt»

– Fremtidens protein er på vei, og det beste som er gjort hittil, er gjort her i Sverige av oss. Målet er at alle kjøttetere burde føle at de fortsatt kan spise en veldig god «kjøttburger» uten at det er kjøtt, sier visekonsernsjef og innovasjons- og utviklingssjef hos Max Burgers, Claes Petersson, som nylig er tilbake til Sverige etter 12 år i USA.

Med Delifresh Plant Beef tilbyr Max både innbitte kjøttelskere og gjester som foretrekker en plantebasert diett, et velsmakende og mettet proteinalternativ til kjøtt, med den forskjellen at den plantebaserte burgeren har et mye lavere klimaavtrykk. Arbeidet med å produsere en «kjøttburger uten kjøtt» tok av for tre og et halvt år siden.

– Jobben med å tilby våre gjester et plantebasert kjøttalternativ begynte med at vi laserte vår Green Family-meny i 2016, forteller Jonas Mårtensson.

– Vi begynte jakten på et alternativ som kunne passe Max sin meny, men fant fort ut at ingen av produktene oppfylte våre strenge krav. Derfor bestemte vi oss for å utvikle en egen plantebasert burger for kjøttelskere. For min del fant jeg ut at vi hadde oppnådd vårt mål, da min kjøttelskende sønn ikke merket noen forskjell, sier Mårtensson.

Delifresh Plant Beef

Delifresh Plant Beef er tilgjengelig blant alle Max Grand Deluxe-burgere, hvor gjesten kan velge å bytte ut proteinet til det plantebaserte alternativet i stedet. Samtidig lanseres en egen burger: Delifresh Plant Beef Signature.

Delifresh Plant Beef er fullstendig plantebasert og inneholder blant annet soya- og hveteproteiner, og er produsert i Sverige.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS