Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com

NM i burger på Smak

Torsdag og fredag under Smak 2017 arrangeres NM i burger på Smak-messen på Lillestrøm. Dette er tidenes første NM i burger for kokker og lærlinger.

Publisert

– Vi fikk 18 påmeldinger, men det er kun plass til åtte i semifinalen og fire i finalen. Utvelgelsen har vært vanskelig, det har vært mange gode bidrag som er sendt inn. Vi leter etter den mest juicy, smakfulle burger med masse crisp! uttaler hoveddommer i konkurransen, Jørn Lie.

Opland-burger fra Opland Burger & Steak.
Opland-burger fra Opland Burger & Steak.

Dette er finalistene på Smak

Dette er de åtte som er klare for semifinalen på Smak 2017.

Sondre Dahl

Richard Nystad

Ann Vestergren

Cecilie Lorentzen

Daniel Fodnes

Kjell Nyhagen

Faste Grøt

Jørn Lie er hoveddommer i konkurransen. (Foto: Morten Holt
Jørn Lie er hoveddommer i konkurransen. (Foto: Morten Holt

Anne-Lise E. Sørensen

Jørn Lie er hoveddommer

I dommerpanelet finner vi Jørn Lie (hoveddommer), Mona Halvorsen og Tuan-Khanh Nguyens.

– Semifinalistene er valgt ut på bakgrunn av den oppskriften de har sent inn sammen med beskrivelse og bilder. Ut i fra dette, har Jørn Lie og juryen valgt ut de som går videre som semifinalister, sier Per Engen i Asko.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com

Han er et av medlemmene i prosjektgruppen for Cafe & Convenience, som står bak konkurransen.

Semifinalistene og finalistene må ha med seg egne råvarer til konkurransen.

Torsdag og fredag

– På fredag kan vi forvente å se fire av de beste burger-kokkene vi har i Norge. Det som er spesielt, er at ingen av dem som er med i konkurransen kommer fra de store burger-kjedene. Men, det det betyr ikke at det ikke er mye å glede seg til, tvert imot, understreker Engen.

De innledende rundene arrangeres torsdag 9. februar fra 12.00 til 16.00, mens finalen fredag pågår fredag 10. desember fra 12.00 til 15.00. Det hele foregår i hall D på Norges Varemesse.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her