
Skal lagre øl på Cognac-fat
Bryggerhuset Pilotbryggeri hos Aass Bryggeri og Cognac-huset Bache-Gabrielsen inngår et samarbeid om fatlagring av øl på Cognac-fat.

Det første ølet overføres til eikefatene torsdag 29. september.
Det er Gard Karlsnes som er daglig leder for Bryggerhuset Pilotbryggeri, der det eksperimenteres med smaker og prosesser.
Karlsnes begynte i stillingen i fjor høst. Han har bakgrunn som om ungdomsskolelærer og hjemmebrygger med gode resultater i NM i hjemmebrygging før han tok fatt på øleksperimenteringen i Aass sine lokaler i Drammen.
Her kan du lese om Bryggerhusets ingefærøl, Session Ginger Beer
Bryggerhuset
* Aass’ Pilotbryggeri eksperimenterer med nye råvarer, prosesser og smaker.
* I år lanserer Bryggerhuset for eksempel fem ulike variasjoner over bokk-øl, som du kan les om her.
* Har brygget mer enn 40 batcher siden august i fjor, veldig få brygg som er repetert, stort sett nye øl hele tiden.
* Produserer på 30 liters KeyKegs, som selges til utesteder.
* Tilbyr også gjestebrygging der utesteder kan være med å utvikle og brygge sitt eget øl, som de så tilbyr til sine kunder.
* Gard Karlsnes er daglig leder for Bryggerhuset.
Aass Bryggeri
* Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri, etablert i 1834 og er i dag en moderne industribedrift som drives av familiens femte generasjon; Christian Aug. K. Aass.
* Bryggeriet har om lag 100 ansatte, og holder til sentralt i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige virksomheten startet.
* Les mer på Aass.no
Bache-Gabrielsen
* Cognachuset Bache-Gabrielsen ble etablert i 1905 av Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand.
* Bache-Gabrielsen er en heleid familiegeskjeft, og ledes i dag av Thomas sitt oldebarn Hervé Bache-Gabrielsen, i nært samarbeid med deres kjellermester og Bouilleur de Cru gjennom årtier, Jean-Philippe Bergier.
* Les mer på Bache-gabrielsen.com