Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets fjerde Horeca-magasin på vei

Nå er en ny utgave av magasinet Horeca på vei til abonnentene. Dette kan du lese om i den første utgaven etter sommeren.

Publisert
Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på Horecas fjerde utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Tema denne gangen er hotell og reiseliv, og koronakrisen opptar selvfølgelig fortsatt aktører.

Bransjen har vært inne i sin største krise noensinne, og for mange er høsten usikker – selv etter en fantastisk sommersesong.

En skjult perle i Møre og Romsdal

Høyt oppe i lia over Storfjorden ligger et av Norges vakreste og mest eksklusive hoteller seg – med storslagen utsikt.

Storfjord Hotell ble åpnet for 15 år siden, og har i stor grad basert seg på utenlandske turister.

– Vi opplevde tidenes beste resultat i januar og februar, og alt så svært lovende ut med tanke på 2020. Men fra mars ble alle våre utenlandske gjester helt borte. Vi måtte rett og slett legge om strategien da koronaviruset slo til. Før brukte vi alle ressurser på salg og markedsføring i utlandet. I år markedsførte vi mot norske ferie- og fritidsmarkedet.

Les mye mer om Storfjord Hotel i Horeca nummer 4 2020

En matdestinasjon i nord

Det gamle nordlandshuset på Utskarpen Gård er blitt omgjort til en restaurant med panoramautsikt. Allerede etter to års drift regnes Til Elise fra Marius som dag en av de beste restaurantene nord for Trondheim.

– Vi har mål om å være helt i den nasjonale toppklassen. Til Elise fra Marius skal være en matdestinasjon, sier Elise B. Rønning (34) og Marius Martinsen (35), begge kokker med landslagsbakgrunn.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 4 2020

Verdens første kulturlandskapshotell

Øyna Kulturlandskapshotell ble åpnet i juni. Korona-krisen sørget for en knallåpning for hotellet, som er verdens første kulturlandskapshotell.

– Vi har ikke sett maken til pågang, forteller gründerne Kristine og Frode Sakshaug.

Også høsten ser bra ut. Kurs- og konferansegjester fra Trøndelag har allerede meldt sin ankomst.

– Der ser virkelig ut som om vi har truffet med konseptet, sier ekteparet Sakshaug.

Les mer i Horeca nummer 4 2020

Lagarbeidet bidrar til lønnsomhet

Storkjøkkenleverandøren MP Storkjøkken (Machine Products) i Ålesund leverer gode resultater år etter år. – Det er det gode lagarbeidet som gir resultater, mener daglig leder Helge André Korsnes (47).

Han tok over lederansvaret i familiebedriften, som ble startet for 35 år siden (1985), i år.

– Vi har en flott gjeng som jobber hardt – og i lag. Det gir resultater, sier Korsnes.

MP Storkjøkken er typebedrift i Horeca nummer 4 2020

Beredskapshotell under koronakrisen

Thon Hotel Kristiansund var et av veldig få norske hoteller som hadde åpent da det meste var stengt på grunn av koronaviruset i mars og april.

– Vi har hatt åpent hele tiden, men måtte stenge ned all kurs- og konferansevirksomhet, forteller hotelldirektør Britta Joø.

Årsaken til at hotellet kunne holde åpent, er at hotellet er et beredskapshotell for OFFB (Operatørenes forening for beredskap), en organisasjon for aktører i offshore- og oljebransjen.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 4 2020

Hotellkjede på offensiven

Hotellkjeden Classic Norway Hotels har vært offensive under koronakrisen.

– Per i dag har vi 18 hoteller og anlegg i drift, og to under utvikling. Vi er på let etter nye medlemmer som kan passe inn i vår portefølje, forteller Stephen Meinich-Bache, som tok over som administrerende direktør rett før koronakrisen kom. Du kan lese mer om Classic Norway Hotels, om ett av medlemshotellene (Hotell Molde Fjordstuer) i denne utgaven, og det kommer flere reportasjer fra kjedens hoteller i numrene senere i høst.

Meinich-Bache er også portrettert i Horeca nummer 4 2020

Andre større artikler

Du finner også større artikler om blant annet Stiftelsen Norsk Gastronomi (det nye navnet til Bocuse d’Or Norge), om Ove Bromseth, som har vært hotelldirektør på Scandic Meyergården i 25 år, om engjestsrestauranten Bord för en, som la om strategien mens koronakrisen pågikk som verst, og om hotellrenhold, for å nevne noen.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Rett fra Ræder (vår faste jusspalte), Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender (utsatt denne gang da de fleste arrangementer foreløpig er avlyst).

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca