Christopher W. Davidsen skal i aksjon som nummer 11 i Bocuse d'Or 2017 tirsdag 24. januar. (Foto: Bocuse d'Or Norge)
Christopher W. Davidsen skal i aksjon som nummer 11 i Bocuse d'Or 2017 tirsdag 24. januar. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Davidsen ut som nummer 11

Alle de store forhåndsfavorittene skal i aksjon den første dagen under Bocuse d’Or i Lyon i januar. Norge og Christopher W. Davidsen skal i aksjon nest sist første dag, som ellevtemann.

Publisert

– Vi er veldig fornøyde med trekningen! melder Christopher W. Davidsen og Team CWD.

Alle de store første dag

Trekningen ble foretatt fredag, og dette skriver Bocuse d’Or Norge på sin Facebook-side:

«For en dag det blir! Vfikk tildelt kjøkken nr. 11. Dag en blir både heftig og spennende, med blant annet alle de nordiske landene (unntatt Island), Frankrike, Ungarn og Japan i konkurranse.

Japan tok gull i Asia-kvaliken, Ungarn gull i Europa-kvaliken, der Norge tok sølv og Sverige bronse. Historisk er selvsagt Frankrike sterke, slik både Danmark, Finland og Belgia er. Og så treffer vi Kina, Sør-Korea, Chile og Nederland den samme dag. Det blir en veldig spennende dag!

USA konkurrerer på andre og siste dag, det samme gjør Singapore (sølv i Asia-kvalik), Sveits, Australia (bronse i Asia-kvalik), Estland, Island, Tyskland, Canada, Marokko, Brazil, Uruguay og Guatemala. De tre siste hhv. med gull, sølv og bronse fra Americas-kvaliken»

Dette er startrekkefølgen

Sverige skal i aksjon aller først. Deretter følger store favoritter som Japan (5), Frankrike (7), Danmark (9), Norge (11) og Ungarn (12) den første dagen. USA er nok sammen med Island de heteste kandidatene den andre dagen.

Tirsdag 24. januar:

1) Sverige – Alexander Sjögren (frilans)

2) Kina – Peter Lin (The Peninsula)

3) Finland – Eero Vottonen (Olo)

4) Chile – Homero Burgos (Hotel Santiago Park Plaza’s Restaurant)

5) Japan – Kotaro Hasegawa (Hiramitsu Inc.)

6) Sør-Korea – Joonjae Ham (Seven Square, The Plaza Hotel)

7) Frankrike – Laurent Lemal (Domaine Riberach)

8) Belgia – Peter Aaesaert (Belgocatering)

9) Danmark – Morten Falk (Kadeau)

10) Nederland – Jan Smink (Librije)

11) Norge Christopher W. Davidsen (Søstrene Karlsen)

12) Ungarn – Tamás Széll (Onyx)

Onsdag 25. januar:

13) Singapore – EngTong Yew (Ocean Restaurant, Resorts World Sentosa)

14) Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro (Restaurant Hotel de Ville)

15) Australia – Dan Arnold (Restaurant Serge Vieira)

16) Estland – Dmitri Rooz (Farm)

17) USA – Matthew Peters (Restaurant Per Se, New York)

18) Island – Viktor Örn Andrésson (Grilid)

19) Tyskland – Marvin Böhm (Aqua/The Ritz Carlton Hotels Restraurant)

20) Canada – James Olberg (Queen’s Landing, Niagara-on-the-Lake/Vancouver’s Glowball Grill & Satay Bar).

21) Brasil – Giovanna Grossi (Restaurant Parmegiana)

22) Uruguay – Jessika Toni (El Tajamar)

23) Marokko – Issam Jaafari (Rahal Maitre Traiteur, Casablanca)

24) Guatemala – Marcos José Saenz Gonzalez (Efectorio Hotel)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Den neste utgaven av Bocuse d’Or arrangeres i Lyon 25. og 26. januar 2017. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.