Christopher W. Davidsen er blant favorittene i Bocuse d'Or Europe i Ungarn i mai 2016. (Foto: Morten Holt)

Davidsen i aksjon første Bocuse-dag

Christopher W. Davidsen og commis Håvard Werkland skal i aksjon som nummer tre første dag i Bocuse d’Or Europe i Ungarn i mai.

Publisert
Christopher William Davidsen skal i aksjon som nummer tre første dag i Bocuse d'Or Europe i Ungarn i 10. mai. (Foto: Morten Holt)

Norge er den eneste av de store favorittene som skal i aksjon den første dagen. Frankrikes, Danmarks og Sveriges deltakere skal først i aksjon sent dagen etter. Danmark er nest sist, Sverige aller sist.

– Dette blir utrolig gøy, skriver Davidsen på sin Facebook-side.

Christopher W. Davidsen har akkurat vunnet Årets Kokk 2015. Til venstre Lars Erik Underthun. (Foto: Heidi Fjelland)

Budapest 10. og 11. mai

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Budapest, tirsdag 10. og onsdag 11. mai. Norge har hittil vunnet to av de fire Bocuse d’Or Europe-konkurransene som er blitt arrangert. Den første utgaven fant sted i Stavanger i 2008. Da vant Geir Skeie. Dessuten vant Ørjan Johannessen i Brussel i Belgia i 2012.

I tillegg endte Gunnar Hvarnes på andreplass i Bocuse d’Or Europe i Geneve i 2010, mens Ørjan Johannessen sikret bronse i Stockholm i 2014.

12 beste videre, men Norge kvalifisert

De 12 beste i Bocuse d’Or Europe går videre til hovedfinalen Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017, men Norge er uansett automatisk kvalifisert etter seieren til Ørjan Johannessen for et knapt år siden.

Dette er startrekkefølgen i Bocuse d’Or Europe 2016

Tirsdag 11. mai

1) Island

2) Østerrike

3) Norge – Christopher William Davidsen

4) Bulgaria

5) Finland

6) Tyskland

7) Estland

8) Spania

9) Storbritannia

10) Tyrkia

Onsdag 12. mai

11) Nederland

12) Italia

13) Russland

14) Sveits

15) Kroatia

16) Frankrike

17) Belgia

18) Ungarn

19) Danmark

20) Sverige

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS