
Alle Bocuse d'Or Europe-kandidatene er klare
Nå er alle kandidatene som skal til dyst mot Norges Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or Europe i Ungarn i mai klare.
Det norske teamet er godt i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Europe, som arrangeres 10. og 11 mai på Hungexpo i Budapest.
– Vi har holdt på jevnt og trutt siden november med alle detaljer som skal på plass for å ligge helt i toppen på en slik konkurranse, skriver coach Gunnar Hvarnes på sin Facebook-side.
Nylig bidro vår siste Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen med tips og råd under en samling i Stavanger.
Les også: Gunnar Hvarnes blir Davidsens coach i Bocuse d'Or

Årets kokk-toer Pettersen med i teamet
Ellers vet vi at Håvard Werkland er commis, men også Christian A. Pettersen (nummer to bak Davidsen i Årets kokk 2015) og Eskil Hildonen (commis for Adrian Løvold i Årets kokk 2015) er med i Team CWD i oppkjøringen.
Her kan du følge Christopher W. Davidsens på Facebook
Her kan du følge coach Gunnar Hvarnes på Facebook
Du kan også følge det norske Bocuse d'Or-teamet på Instagram under hashtaggene #veientilbudapest og «teamcwd.
Les også: Bocuse d'Or - døgnet rundt
Les også: Dette er Norges neste Bocuse d'Or-deltaker

Her kan du følge Bocuse d’Or Norge på Facebook
Siste deltaker klar
Den siste kokken til Bocuse d'Or Europe ble klar 29. februar. Da vant Kevin Micheli, som vant World Skills i 2013 (norske Mads Ueland ble nummer 3) uttaket i Østerrike.
Han har også bakgrunn fra danske Geranium, som nylig – i likhet med Maaemo, ble tildelt tre Michelin-stjerner.
På hjemmebane

Også hjemmenasjonen Ungarn hadde nylig sitt uttak, og der var det Tamas Széll fra restauranten Onyx i Budapest som gikk seirende ut.
Ellers registrerer vi at flere av de 20 deltakerne i konkurransen arbeider på Michelin-restauranter, mange av dem med tre stjerner, deriblant tyske Marwin Böhm, som nylig seiret i det tyske uttaket.
De 12 beste kokkene i Bocuse d’Or Europe går videre til hovedfinalen Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017. Norge er automatisk kvalifisert som vinner av 2015-konkurransen.
Alle deltakerne
Dette er de 20 deltakerne i Europa-finalen (med startrekkefølge).
Tirsdag 10.mai:

1) Island – Viktor Örn Andrésson, Grillid/Radisson Blu, Reykjavik, Island
2) Østerrike – Kevin Micheli, Hotel og Restaurant Johan Lafer’s, Stromberg, Tyskland
3) Norge – Christopher William Davidsen, Søstrene Karlsen, Trondheim, Norge
4) Bulgaria – Antonio Ivanov, Restaurant Pure, Sofia, Bulgaria

5) Finland – Eero Vottonen, Olo, Helsinki, Finland
6) Tyskland – Marvin Böhm, Restaurant Aqua/Ritz Carlton, Wolfsburg, Tyskland
7) Estland – Dmitri Rooz, Restaurant Farm, Tallinn, Estland
8) Spania – Juan Manuel Salgado, Restaurant La Plassohla/Ohla Hotel, Barcelona, Spania
9) Storbritannia – Anthony Wright, University College, Birmingham, England

10) Tyrkia – Mutlu Sefket Yilmaz, Seasons restaurant, Alanya, Tyrkia
Les også: Christopher W. Davidsen i aksjon første Bocuse d'Or-dag
Her finner Christopher W. Davidsens CV
Onsdag 11. mai:
11) Nederland – John Smink, Restaurant Librije***, Zwolle, Nederland
12) Italia – Sarà Marco Acquaroli, Four Seasons Hotel des Bergues, Geneve, Sveits

13) Russland – Arthur Ovchinnikow, Restaurant Enzo, Tallinn, Estland
14) Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville Crissier, Sveits
15) Kroatia – Tomislav Karamarko, FMTG Group Borik, Falkensteiner, Zadar, Kroatia
16) Frankrike – Laurent Lemal, Domaine Riberach – Restaurant La Coopérative, Frankrike
17) Belgia – Peter Aesaert, Belgocatering, Belgia
18) Ungarn – Tamas Széll, Onyx, Budapest, Ungarn
19) Danmark – Morten Falk, Kadeau, København, Danmark
20) Sverige – Alexander Sjögren, frilans, Oscarshamn, Sverige
Kvinnene vant i Latin-Amerika
Som vi ser av deltakerlisten i Bocuse d'Or Europe, er samtlige deltakere menn. I Bocuse d’Or Latin Amerika 2016 derimot, som fant sted i midten av februar, var det derimot kvinnene som dominerte.
Giovanna Grossi fra Brasil vant foran Jessica Toni (Uruguay), mens Marcos José Saenz Gonzalez (Guatemala) endte på tredje. De tre er dermed kvalifisert for Bocuse d’Or i Lyon 24. og 25. januar 2017.
Bocuse d'Or Asia 2016 i april
Bocuse d'Or Asia arrangeres for øvrig i Singapore 14. og 15. april.
Der deltar følgende nasjoner: Australia, Kina, India, Indonesia, Japan, Sør-Korea, Sri Lanka, New Zealand og hjemmenasjonen Singapore.
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Bocuse d’Or
* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).
* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.
* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.
* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.
* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.
* Les også mer på Bocusedor.com