Ørjan Johannessen, som vant Bocuse d'Or i 2015, er er valgt til ny styreleder i Bocuseakademiet. Johannessen blir da også president for Team Norway i Bocuse d’Or Europe i 2026 og Bocuse d’Or i 2027. Han blir også da Norges dommer i konkurransene.

Styreledere i Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet

Anita Krohn er gjenvalgt som styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, mens Ørjan Johannessen, Bocuse d’Or-vinner i 2015, er valgt til ny styreleder i Bocuseakademiet.

Anita Krohn er gjenvalgt som styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.
Anita Krohn er gjenvalgt som styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Bocuseakademiet er det norske fagforumet for Bocuse d’Or. 

Johannessen overtar etter Geir Skeie, og blir samtidig president for Team Norway i Bocuse d’Or Europe i 2026 og Bocuse d’Or i 2027.

Arbeider tett sammen

Stiftelsen og akademiet er to separate organisasjoner med svært tett samarbeid. Akademiet fungerer som faglig fellesskap og som rådgiverkorps for nåværende og nye Bocuse-kokker. 

Stiftelsen er den utøvende organisasjonen som organiserer konkurransene, finansierer og støtter talentutvikling på vegne av samarbeidspartnerskapet, og som driver strategisk arbeid for å styrke norsk gastronomi – nasjonalt og internasjonalt.

Et kraftsenter for norsk gastronomi

Sentrale skikkelser i Stiftelsen Norsk Gastronomi 2025: Fra venstre Eyvind Hellstrøm (styremedlem), Anita Krohn (styreleder) og Arne Sørvig (daglig leder).
Sentrale skikkelser i Stiftelsen Norsk Gastronomi 2025: Fra venstre Eyvind Hellstrøm (styremedlem), Anita Krohn (styreleder) og Arne Sørvig (daglig leder).

– Vi skal videreutvikle stiftelsens rolle som kraftsenter for norsk gastronomi, både faglig, økonomisk og kulturelt. 2025 og 2026 blir år for nye allianser, mer synlighet og økt verdiskaping, sier Anita Krohn.

– Å lede akademiet er en ære. Sammen skal vi sikre sterke faglige rammer for konkurransene, og gi Årets kokk 2025 best mulig støtte frem mot Bocuse d’Or 2027, sier Ørjan Johannessen.

Akademiets styre består i tillegg av Bocuse-kokkene Filip August Bendi og Tom Victor Gausdal. 

Akademiet bidrar til faglig forankring og kvalitetssikring av konkurransearbeidet, og er samtidig dommerorgan i internasjonale sammenhenger.

Arbeide for bedre rammebetingelser

Anita Krohn og Ørjan Johannessen.
Anita Krohn og Ørjan Johannessen.

Stiftelsen Norsk Gastronomi driver i tillegg til konkurranseorganisering med informasjonsarbeid, rekruttering, forsknings- og utviklingsprosjekter innen mat og måltidskultur.

Fremover skal stiftelsen også arbeide for bedre rammebetingelser for norsk serveringsnæring, måltidseksport og bidrag til samfunnsberedskap gjennom kunnskapsbasert matpolitikk som inkluderer gastronomiens bredde.

Rådet – stiftelsens øverste organ – ledes fortsatt av Rune Brandstadmoen.

 

Styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi

Styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi består fra mars 2025 av: 

Anita Krohn (leder)

Ørjan Johannessen

Eyvind Hellstrøm

Christopher Davidsen

Merete Habberstad

Arne Hjeltnes

Arne Sørvig er daglig leder.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS