
Davidsen i aksjon i dag
I dag braker det løs i Budapest. Kokk Christopher W. Davidsen og commis Håvard Werkland skal forsvare Norges ære, godt assistert av coach Gunnar Hvarnes.
Slik er startrtrekkefølgen i Bocuse d’or Europe 2016
Tirsdag 10. mai:
1) Island – Viktor Örn Andrésson, Grillid/Radisson Blu, Reykjavik
2) Østerrike – Kevin Micheli, Hotel og Restaurant Johan Lafer’s, Stromberg, Tyskland
3) Norge – Christopher William Davidsen, Søstrene Karlsen, Trondheim
4) Bulgaria – Antonio Ivanov, Restaurant Pure, Sofia
5) Finland – Eero Vottonen, Olo, Helsinki
6) Tyskland – Marvin Böhm, Restaurant Aqua/Ritz Carlton, Wolfsburg
7) Estland – Dmitri Rooz, Restaurant Farm, Tallinn
8) Spania – Juan Manuel Salgado, Restaurant La Plassohla/Ohla Hotel, Barcelona.
9) Storbritannia – Anthony Wright, University College, Birmingham
10) Tyrkia – Mutlu Sefket Yilmaz, Seasons restaurant, Alanya
Onsdag 11. mai:
11) Nederland – John Smink, Restaurant Librije***, Zwolle
12) Italia – Sarà Marco Acquaroli, Four Seasons Hotel des Bergues, Geneve
13) Russland – Arthur Ovchinnikow, Restaurant Enzo, Tallinn
14) Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville Crissier
15) Kroatia – Tomislav Karamarko, FMTG Group Borik, Falkensteiner
16) Frankrike – Laurent Lemal, Domaine Riberach – Restaurant La Coopérative
17) Belgia – Peter Aesaert, Belgocatering
18) Ungarn – Tamas Széll, Onyx, Budapest
19) Danmark – Morten Falk, Kadeau, København
20) Sverige – Alexander Sjögren, Oscarshamn
Premieutdelingen og den endelige vinneren kåres onsdag kveld.
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.
* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.
* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.
* Les også mer på Bocusedor.com
Bocuse d’Or
* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).
* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.
* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.
* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).