Håvard Werkland og Christopher W. Davidsen i aksjon under utplukkingen av råvarer i går kveld.
Håvard Werkland og Christopher W. Davidsen i aksjon under utplukkingen av råvarer i går kveld.

Davidsen i aksjon i dag

I dag braker det løs i Budapest. Kokk Christopher W. Davidsen og commis Håvard Werkland skal forsvare Norges ære, godt assistert av coach Gunnar Hvarnes.

Publisert Sist oppdatert

Slik er startrtrekkefølgen i Bocuse d’or Europe 2016

Tirsdag 10. mai:

1) Island – Viktor Örn Andrésson, Grillid/Radisson Blu, Reykjavik

2) Østerrike – Kevin Micheli, Hotel og Restaurant Johan Lafer’s, Stromberg, Tyskland

3) Norge – Christopher William Davidsen, Søstrene Karlsen, Trondheim

4) Bulgaria – Antonio Ivanov, Restaurant Pure, Sofia

5) Finland – Eero Vottonen, Olo, Helsinki

6) Tyskland – Marvin Böhm, Restaurant Aqua/Ritz Carlton, Wolfsburg

7) Estland – Dmitri Rooz, Restaurant Farm, Tallinn

8) Spania – Juan Manuel Salgado, Restaurant La Plassohla/Ohla Hotel, Barcelona.

9) Storbritannia – Anthony Wright, University College, Birmingham

10) Tyrkia – Mutlu Sefket Yilmaz, Seasons restaurant, Alanya

Onsdag 11. mai:

11) Nederland – John Smink, Restaurant Librije***, Zwolle

12) Italia – Sarà Marco Acquaroli, Four Seasons Hotel des Bergues, Geneve

13) Russland – Arthur Ovchinnikow, Restaurant Enzo, Tallinn

14) Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville Crissier

15) Kroatia – Tomislav Karamarko, FMTG Group Borik, Falkensteiner

16) Frankrike – Laurent Lemal, Domaine Riberach – Restaurant La Coopérative

17) Belgia – Peter Aesaert, Belgocatering

18) Ungarn – Tamas Széll, Onyx, Budapest

19) Danmark – Morten Falk, Kadeau, København

20) Sverige – Alexander Sjögren, Oscarshamn

Premieutdelingen og den endelige vinneren kåres onsdag kveld.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).