Daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand, er klar for «årets reneste eventyr» på Smak 2017. (Foto: Morten Holt)

«Årets reneste eventyr» – NM i maskinoppvask

– Vi gleder oss virkelig til å komme i gang med «årets reneste eventyr», sier daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører (BFSN), Joe Harald Strand. Aldri tidligere har det vært så mange påmeldinger til mesterskapet, som alltid arrangeres på Smak-messene, i februar 2017 for femte gang.

Publisert

– Tidligere år har vi i BFSN måttet jobbe hardt med å fylle alle plassene i mesterskapet. I år er situasjonen helt annerledes, og jeg liker å tro at dette handler om økt søkelys på hygiene rundt omkring i de tusen kjøkken, sier daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand.

– Smilefjesordningen har nok også bidratt noe til den økte interessen, legger han til.

Noen hotellkjeder er med

For en stund siden etterlyste vi hotellkjedene i en sak her på Horecanytt.no, og flere av kjedene har nå med deltakere.

De to beste i NM i maskinoppvask i 2015. Vinneren Unni Clausen fra Stiklestad Hotel til høyre og Varaporn Ta Seangwichai fra Mortens Kro, som ble nummer to, til venstre. Sistnevnte deltar også i år. (Arkivfoto: Morten Holt)

– Noen av hotellkjedene har også kommet til på oppløpssiden, men vi savner påmeldte fra helse- og sosialsektoren, hvor det har vært relativt liten interesse. Dette på tross av at så mange arbeider i denne sektoren, sier Strand.

Siste frist torsdag 12. januar

Fristen for å melde seg på er satt til torsdag 12 januar 2016 klokken 12.00 og for de siste plassene blir det lagt vekt på bransje og geografisk tilhørighet.

– Vi gleder oss til å komme i gang med «årets reneste eventyr», sier BFSN-lederen.

NM i maskinoppvask pågår alle dagene på Smak på Norges Varemesse, med innledende runder tirsdag, onsdag og torsdag, før det blir finale fredag 10. februar.

Les også: Disse tre kokkene skal representere Norge i Nordic Chefs Challenge på Smak 2017

Les mye mer om NM i maskinoppvask i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 1 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Vinnere i NM i maskinoppvask

NM i maskinoppvask blir alltid arrangert i forbindelse med Smak-messene, og arrangeres i 2017 for femte gang. Disse har vunnet konkurransen.

2006: Viknaraja Sithampararajah, Soria Moria Hotell og Konferansesenter

2009: Kapil Thavarajha, Soria Moria Hotell og Konferansesenter

2011: Vigdis Simonsen, Nortura Sem

2014: Unni Clausen, Stiklestad Hotel

«Hensikten med arrangementet er å sette fokus på hygiene generelt og oppvaskrommet spesielt. Vi vil fremheve viktigheten av oppvaskfunksjonen og nødvendigheten av fagkunnskap og prosessforståelse for å oppnå et godt hygienisk resultat. Nødvendigheten av riktig, funksjonelt og godt vedlikeholdt utstyr er viktig. Bransjen ønsker å løfte oppvaskens og oppvaskerens anseelse», heter det på BFSN sin nettside.

Du kan lese mer om NM i maskinoppvask på BFSN.no

Powered by Labrador CMS