Fra åpningen av Storkjøkkenhuset, fra høyre Øistein Berg Abrahamsen (Rational), Hans Petter Jørgensen (Myhrvold Storkjøkken), Gaute Birkeli (Bryggeloftet).
Fra åpningen av Storkjøkkenhuset, fra høyre Øistein Berg Abrahamsen (Rational), Hans Petter Jørgensen (Myhrvold Storkjøkken), Gaute Birkeli (Bryggeloftet).

Slår seg sammen i Storkjøkkenhuset

Culina Bergen/Thomsen Storkjøkken AS og Myhrvold-Gruppen, avdeling Bergen, har etablert Storkjøkkenhuset.

Publisert
Storkjøkkenhuset.
Storkjøkkenhuset.

De to storkjøkkenfirmaene i vestlandshovedstaden er fortsatt to forskjellige selskaper, men er nå samlokalisert, med kontorfellesskap og felles showroom, med fullt utstyrt prøvekjøkken, Storkjøkkenhuset har lokaler i Åsane, et kvarters biltur fra Bergen sentrum.

Det nye Storkjøkkenhuset i Bergen.
Det nye Storkjøkkenhuset i Bergen.

Tilbyr totalløsninger

– Sammen kan vi tilby totalløsninger for alt innen kjøkken og servering. Vi er fortsatt to separate selskap, og i hovedsak går samarbeidet ut på at stykksalg skal gå gjennom Culina-systemet, mens service og prosjektering skal gå gjennom Myhrvold-systemet, opplyser Rune Skjerdal i Culina Bergen.

Åpent hus med mange gjester 27. januar. Fra høyre Per Christian Valland (Bama), Børge Brekke (Bama) og Brita Hesthamar (Nortura).
Åpent hus med mange gjester 27. januar. Fra høyre Per Christian Valland (Bama), Børge Brekke (Bama) og Brita Hesthamar (Nortura).

– På denne måten har vi allerede erfart at begge selskapene kan operere mer effektivt, og at det blir lettere for kunden å finne den beste løsningen i en hver situasjon, sier han videre.

Inviterte bransjen

Et nytt kompetansesenter for storkjøkken i Bergen.
Et nytt kompetansesenter for storkjøkken i Bergen.

I forbindelse med at det ble holdt åpent hus i de nyetablerte lokalene 27. januar, var hele bransjen invitert til presentasjon av det nye showrommet.

– Med god hjelp av Nortura, Bama, Tine, Haugen Gruppen og Miele, fikk vi vist mye av utstyret i praktisk bruk, og det ble servert fantastiske smaksprøver over alt, opplyser Skjerdal.

– Et kompetansesenter

– Tanken bak oppbyggingen av showrommet og prøvekjøkkenet, er at det skal brukes til demonstrasjoner og kursvirksomhet i samarbeid med mat- og drikkeleverandørene. Der vil vi få vist vårt produksjons- og serveringsutstyr i praksis til våre felles kunder. Våre samarbeidspartnere innen mat og drikke har allerede vist stor interesse for dette, og vi er nå i ferd med å etablere et kompetansesenter innen vår bransje, sier Rune Skjerdal.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)