Reddikmiks fra Roy Hasle og Bama. (Foto: Mathias Fossum)

Reddikmiks fra Roy Hasle og Bama

Kort & Godt-produsenten Roy Hasle i Rygge har brukt flere år på å teste nye typer reddiker, og nå har han med en god dose tålmodighet funnet oppskriften. For første gang introduserer Bama en ny type reddikmiks, som består av melonreddik, lilla, hvit og sort reddik, alle dyrket hos Hasle i Østfold.

Publisert
 Roy Hasle i Rygge har brukt flere år på å teste nye typer reddiker. Nå lanseres de på markedet av Bama. (Foto: Morten Holt)

De fleste av oss assosierer nok reddiken med den lille røde og runde grønnsaken med de grønne bladene. Men en reddik er ikke lenger bare en reddik. Nå kommer den i flere ulike farger, fasonger og smaker som aldri før har blitt produsert i Norge, og heller ikke vært tilgjengelig på det norske markedet. Roy Hasle er nemlig den første som dyrker disse variantene, som har sin opprinnelse fra Asia.

Reddikene er i sesong fra september til ca. mars, og størrelsen varierer fra fire til seks centimeter.

Fire forskjellige reddiker

Miksen består av fire ulike reddiker, alle med ulik smak:

Melonreddik har opprinnelse fra Kina hvor de også omtales som kinesisk eple. Denne spises i stort omfang og omtales som gunstig for fordøyelse og nyrefunksjon, med et så vakkert utseende og god smak trenger man jo ikke flere grunner til å spise massevis av den. Smaken er søt, mild og fruktig, med en klar undertone av vanlig reddik.

De lilla og hvite sylinderreddikene kommer opprinnelig fra den koreanske halvøya. Det dyrkes et utall av ulike «daikons» i Sør-Korea og Japan, både i ulike fasonger og størrelser, og de kan representere opptil 25 % av en sørkoreaners inntak av grønnsaker. Begge har en mild reddiksmak.

Den sorte reddiken omtales som black spanish-type, men det eneste vi er sikre på er at opphavslandet ikke er Spania. Sort reddik er den sterkeste av de alle, den som har den lengste smakseffekten i munnen, og har en markant forskjell i smak på skall og kjøtt.

Egnet tilbehør til både kjøtt og fisk

De har et bredt bruksområde, og kan enten spises rå eller kokes og er et egnet tilbehør til både kjøtt og fisk. Den hvite reddiken brukes for øvrig ofte i koreansk mat, et kjøkken som har fått mer og mer oppmerksomhet den siste tiden.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS