Xiao Juan Peng fra Baker Hansen er en av deltakerne i Årets konditor, som arrangeres i forbindelse med Umami Arena 2025.
Xiao Juan Peng fra Baker Hansen er en av deltakerne i Årets konditor, som arrangeres i forbindelse med Umami Arena 2025.

Årets konditor godt i gang

Årets konditor arrangeres på Umami Arena, og vinneren kåres torsdag ettermiddag. Dett er deltakerne.

Jeremy Dubanchet fra Kaffebakeriet.
Jeremy Dubanchet fra Kaffebakeriet.
Daniel Bauer fra Lily Country Club.
Daniel Bauer fra Lily Country Club.
Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel.
Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel.
Xiao Juan Peng fra Baker Hansen.
Xiao Juan Peng fra Baker Hansen.

Også i 2023 ble konkurransen arrangert på Umami Arena. Seks konkurrenter kjempet om NM-tittelen, og det var til slutt Henrik Falkensten som ble kåret til «Årets konditor 2023». 

Under finner du oppgaven deltakerne skal løse i løpet av dagen.

Tema Tivoli

Tema for NM i konditorkunst 2025 er «Tivoli».

Konkurransen har tre hovedoppgaver (se under), og temaet skal være «en rød tråd» i alle oppgavene.

Oppgaver

Kake

Det skal lages to identiske kaker, diameter 16-20 cm.

En stk. til utstilling og en stk. til smaksbedømming.

Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og pynt.

Det er lov til å ha med to stk. ferdig kakebunn totalt, 1 pr. kake.

Kaken skal inneholde følgende ingredienser: rømme, tindved og melkesjokolade.

Konfekt

Det skal lages to typer sjokoladekonfekt, 20 stk. av hver.

2×10 stk. til utstilling og 2×10 stk. til smaksbedømming.

Konfektene skal ha dekor/pynt.

«Showpiece»

Det skal lages en «showpiece» til utstilling.

Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage.

Fem ufargede, ferdigstøpte store deler av showpiecen kan medbringes, men må settes sammen og farges under konkurransen. Minimumsvekt pr. medbragte del er 500 gram.

Hver del kan kun bestå av én type sjokolade.

Alle små garnityr/dekorer i sjokolade eller sukker må gjøres under konkurransen.

Det settes et krav til minimumshøyde på den ferdige showpiecen på 120 cm.

Showpiecen skal inneholde to forskjellige modellerte marsipanfigurer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS