Xiao Juan Peng fra Baker Hansen er Årets konditor 2025.
Xiao Juan Peng fra Baker Hansen er Årets konditor 2025.

Ble «Årets konditor»

Xiao Juan Peng fra Baker Hansen vant NM i konditorkunst 2025 («Årets konditor»), som ble arrangert på Umami Arena i Nova Spektrum.

Pallen i Årets konditor 2025. Fra venstre sølvvinner Victoria Gravdal, vinner Xiao Juan Peng og bronsevinner Daniel Bauer.
Pallen i Årets konditor 2025. Fra venstre sølvvinner Victoria Gravdal, vinner Xiao Juan Peng og bronsevinner Daniel Bauer.

Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel ble nummer to, mens Daniel Bauer fra Lily Country Club endte på tredjeplass.

Xiao Juan Peng fikk også prisen for beste kake og beste «showpiece», mens Victoria Gravdal fikk prisen for beste konfekt.

Jeremy Dubanchet fra Kaffebakeriet ble nummer fire i konkurransen, som var svært jevn. Bare seks poeng skilte første- og fjerdeplass.

Les også: Dette er deltakerne i Årets konditor 2025

– Mest fornøyd er jeg med «showpiece» 

Xiao Juan Peng fra Baker Hansen.
Vinner Xiao Juan Peng fra Baker Hansen i aksjon i Årets konditor 2025

– Selv om det er utrolig slitsomt å trene til konkurranse, er det verdt det nå. Jeg er sliten, men det føles bra. Mest fornøyd er jeg med «showpiecen» min. Den har jeg laget i sjokolade, og består av radiobiler, tekopper, ballonger, billetter, en bamse og et pariserhjul. Det var også den jeg hadde øvd aller mest på i forkant, sier den ferske norgesmesteren i konditorkunst til BKLF.no.

Svært jevnt

Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel ble nummer to i Årets konditor, men vant prisen for bese konfekt i konkurransen.
Victoria Gravdal fra Sola Strand Hotel ble nummer to i Årets konditor, men vant prisen for bese konfekt i konkurransen.

Det var en veldig jevn konkurranse, og kun seks poeng skilte fjerde- og førsteplass. I løpet av sju timer laget de fire finalistene to typer konfekt (20 av hver), en kake i to eksemplarer som skulle inneholde rømme, tindved og melkesjokolade og en skulptur av sjokolade, sukker eller pastillage.

Deltagerne har trent til konkurransen siden desember, og leverte alle et imponerende stykke arbeid.

Tema for konkurransen var «tivoli», og konkurrentene hadde latt seg inspirere av blant annet Disneyland og Tivoli i København.

– Godt faglig nivå

Bronsevinner Daniel Bauer legger siste finpuss på sin «showpiece».
Bronsevinner Daniel Bauer legger siste finpuss på sin «showpiece».

– Det har vært interessant å se hvordan deltagerne har tolket tema. Alle holder et godt faglig nivå og alle har jobbet hardt. Det har vært veldig jevnt, så det ble en spennende konkurranse. Vi måtte virkelig fintelle poengene før vi kunne kåre en vinner, sa hoveddommer Morten Dalevold Carlson. 

Med seg i juryen hadde han Cathrine Nilsen og Linda Roalstad,  mens Tonje Holtungen var assistentdommer.

 NM i konditorkunst arrangeres av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS