Fra venstre Ola Hedstein (grunnlegger og partner i Rethink Food), Torill Engelberg, (direktør for Umami Arena), Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), og Bjørn Kjærand Haugland (administrerende direktør i Skift).
Fra venstre Ola Hedstein (grunnlegger og partner i Rethink Food), Torill Engelberg, (direktør for Umami Arena), Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), og Bjørn Kjærand Haugland (administrerende direktør i Skift).

Hvordan utvikle et bærekraftig matsystem?

Umami Arena 2025 inviterer til konferansen «Bærekraft i det norske matsystemet».

Konferansen samler ledere, eksperter og politikere til felles dialog om hvordan man kan lykkes med gode og robuste forbedringer på bærekraftsområdet innenfor mat og drikke.

Nå røper direktør for Umami Arena, Torill Engelberg, at de også er i sluttspurten på planleggingen av konferansen, som arrangeres torsdag 20. mars 2025.

– Trenger gode initiativ for å lykkes med et bærekraftig matsystem

Konferansen retter seg mot ledere, mellomledere og spesialister i hele bredden av mat- og drikkebransjen, og er også relevant for politikere og andre samfunnsaktører som er opptatt av temaet.

– I samarbeid med programkomiteen, bestående av Ola Hedstein (grunnlegger og partner i rådgivningsselskapet Rethink Food), Bjørn Kjærand Haugland (administrerende direktør i Skift, næringslivets klimaledere), og Anne Marie Schrøder (kommunikasjonssjef i Matvett), inviterer vi til en egen konferanse der hensikten er å inspirere og vise vei i den store omstillingsprosessen som mat- og drikkebransjen står midt oppe i, forteller Engelberg, og fortsetter:

– Vi er også opptatt av å løfte frem at det allerede tas mange gode initiativ for å lykkes med et bærekraftig matsystem. Flere av disse initiativene er innenfor områdene for forskning, innovasjon, og bruk av ny teknologi, og gjennom ulike partnerskap og samarbeid. Vi vil sette søkelyset på mat som katalysator til samfunnsendring, teknologi som en løsning, og historien som kobler alle som jobber med mat og drikke til fremtidens «changemakers», forteller Engelberg.

Hvordan kan vi møte fremtidens krav og forventninger, og hvordan lykkes?

Vi står overfor en avgjørende tid der det norske matsystemet må tilpasse seg en bærekraftig fremtid. Hvordan kan vi bygge et robust, ansvarlig og miljøvennlig matsystem, som møter fremtidens behov?

På scenen har Umami Arena invitert eksperter som vil belyse hvordan vi kan produsere mat på en måte som verner om våre naturressurser, samtidig som vi sikrer nok mat til en økende befolkning. Det sees på løsninger som styrker lokal matproduksjon, reduserer matsvinn, og som skaper innovasjoner som bidrar til en enda sunnere og mer bærekraftig matkjede. Konferansen vil også legge vekt på hvordan samarbeid mellom ulike aktører i matverdikjeden kan bidra til et matsystem som er godt rustet for fremtiden.

Noen av dem som deltar 

Bærekraft i det norske matsystemet har gjennom sitt arbeid stilt seg spørsmålet om hva som skal til for at en av Norges største og viktigste fastlandsnæringer kan lykkes best mulig i møte med fremtidens krav og forventninger på bærekraftområdet. Dette gjenspeiles også i programmet for konferansen.

Programmet består av både foredrag og samtaler, og allerede nå er flere kjente profiler på plass. 

Vi kan nevne Hilde Talseth (administrerende direktør for Norsk Kylling, Eivind Haalien (ansvarlig for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen) og Anja Løkken Stokke (leder digitalisering i Klosser Innovasjon).

– Konferansen inngår som en viktig del av det faglige programmet på Umami Arena 2025, med mål om å gjøre neste års store møteplass for mat- og drikkebransjen aktuell og relevant for alle som jobber med mat og drikke. Vi sees i mars, sier Torill Engelberg.

Umami Arena arrangeres på NOVA Spektrum fra 18. til 20. mars 2025.

Du finner mange flere nyheter om Umami Arena under fanen Nyheter - Umami Arena

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS