Grønn Framtid inviterer universitetskantiner til å delta i et nytt pilotprosjekt – med mål om å implementere mer plantebasert matservering.
Grønn Framtid inviterer universitetskantiner til å delta i et nytt pilotprosjekt – med mål om å implementere mer plantebasert matservering.

Universitetskantiner søkes til grønt pilotprosjekt

Grønn Framtid inviterer universitetskantiner til å delta i et nytt pilotprosjekt – med mål om å implementere mer plantebasert matservering.

Prosjektet «Grønn Meny» er i tråd med norske kostholdsråd og klimatiltak, og det tilbyr omfattende støtte for å hjelpe kantiner med å integrere plantebaserte alternativer i menyen.

Påvirke matvaner og bidra til en bærekraftig fremtid

Prosjektet «Grønn Meny» er i tråd med norske kostholdsråd og klimatiltak, og det tilbyr omfattende støtte for å hjelpe kantiner med å integrere plantebaserte alternativer i menyen.
Prosjektet «Grønn Meny» er i tråd med norske kostholdsråd og klimatiltak, og det tilbyr omfattende støtte for å hjelpe kantiner med å integrere plantebaserte alternativer i menyen.

Både FN og Miljødirektoratet fastslår at å gå over til et mer plantebasert kosthold er et meget viktig klimatiltak.

Forbruk i tråd med de norske kostholdsrådene havner på tredjeplass på Miljødirektoratets liste over de største klimatiltakene Norge kan gjennomføre til 2030.

– Kantiner på universiteter og høyskoler serverer mange måltider daglig, og har mulighet til å påvirke matvaner og bidra til en bærekraftig fremtid. Dette pilotprosjektet tar sikte på å bistå kantiner med overgangen til mer plantebasert matservering, sier kampanjemedarbeider hos Grønn Framtid, Georgina Winkler.

Grønn Menys hovedpunkter:

  • Opplæring i plantebasert matlaging: Kantinepersonell vil få tilgang til kurs i hvordan man lager og serverer plantebaserte retter.
  • Opplæring i teori og praksis: Hvilke tiltak utover god mat må til for å sørge for en vellykket innføring av mer plantebasert mat?
  • Veiledning og støtte: Prosjektet inkluderer støtte gjennom hele implementeringsprosessen og seks måneders oppfølging.
  • Håndbok: En praktisk guide med råd, oppskrifter og menyer tilpasset kantiner.
  • Menyplanlegging: Hjelp med menyplanlegging tilpasset kantinen i samarbeid med kokk, ernæringsfysiolog eller annen fagperson innen ernæring
  • Sertifisering: Mulighet til å bli sertifisert med miljømerket Grønn Stjerne.
– Vårt pilotprosjekt gir kantiner en unik mulighet til å være ledende innen bærekraftig matservering, sier kampanjemedarbeider hos Grønn Framtid, Georgina Winkler.
– Vårt pilotprosjekt gir kantiner en unik mulighet til å være ledende innen bærekraftig matservering, sier kampanjemedarbeider hos Grønn Framtid, Georgina Winkler.

– Unik mulighet

Prosjektet søker kantiner og studentsamskipnader som er villige til å engasjere seg i bærekraftig matservering, delta i kurs og dele relevant data.

Grønn Framtid ser etter team som er nysgjerrige, engasjerte og ivrige etter å lære mer om bærekraft og god mat.

– Vårt pilotprosjekt gir kantiner en unik mulighet til å være ledende innen bærekraftig matservering og samtidig imøtekomme etterspørselen fra stadig mer bevisste forbrukere, sier Georgina Winkler.

Søknadsfrist og kontaktinformasjon: Søknadsfristen er 30. juni, og samarbeidet med utvalgte kantiner starter i høstsemesteret 2024.

Grønn Framtid

Grønn Framtid er en ideell organisasjon som jobber for å redusere bruken av animalske produkter med 50 % innen 2040. 

Med erfaring fra samarbeid med skolekantiner, utvider organisasjonen nå prosjektet Grønn Meny til universiteter og høyskoler. 

Grønn Framtid fremmer mer plantebasert mat i tillegg med blant annet å arrangere vegetarfestivaler og samarbeide med bedrifter og politisk arbeid. Du kan finne mer informasjon om Grønn Framtid på deres nettside: www.gronn-framtid.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS