Foto: Bache-Gabrielsen

Sommerdrinker med smak av cognac

Cognacens fruktige, rike, fyldige smak er utmerket som base for deilige sommerdrinker.

Med sin spennende aromatiske rikdom og mangfold i både alder og stil, er cognac et unikt brennevin som egner seg godt for drinker. Cognac er ofte et foretrukket valg i mange klassikere som French 75, Mint Julep, Horse's Neck og Sidecar. Den egner seg godt i både fruktige, syrlige, fyldige og sterke drinker.

Under finner du fire sommerdrinker, som er laget med American Oak Cognac. Den distinkte karakteren fra den amerikanske eiken med delikate tropiske aromaer av kokos og ananas i flott harmoni med franske eikearomaer som vanilje, kakao og nøtter, tilfører drinken karakter. Du kan også fint lage disse med Tre kors eller VSOP.

Horse's Neck

Foto: Bache-Gabrielsen

4 cl Bache-Gabrielsen American Oak

Ingefærøl (Ginger Beer)

Isbiter

Sitronskive

Fremgangsmåte: Ha cognac i et old fashion-glass med masse is. Toppes med ingefærøl og en lang twist av sitron. Horses Neck er en klassisk drink, og navnet har den fått av sitronpeelen, som skal henge over glasset som et hestehode.

Oak'n' Stormy

Foto: Bache-Gabrielsen

Av Christophe Sichanh, le Calabar Paris

4 cl Bache-Gabrielsen American Oak

3 cl limejuice

2 cl pasjonsfruktsirup

10 cl Ginger Ale

Fremgangsmåte: Ha cognac, limejuice og pasjonsfruktsirup i et highball-glass med masse is. Toppes med ingefærøl og en lang twist av sitron.

Aoki Espresso Martini

Foto: Bache-Gabrielsen

Av Eirik Ugelstad, Bølgen & Moi

2 cl Bache-Gabrielsen American Oak

2 cl Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes

2 cl sukkerlake 1 shot-espresso

Appelsinskall

Isbiter

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker med is, Shakes. Siles over i et cocktailglass. Bruk varm kaffe, slik at du får et fint skumlag.

Sommerpunsj

Foto: Bache-Gabrielsen

Av Robin Sohrabi-Shiraz

2 cl Bache-Gabrielsen American Oak

3 cl Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes

3 cl sitron

2,5-3 cl lønnesirup

Toppes med god eplejuice

Fremgangsmåte: Lag denne drinken i en punsjbolle, og juster ingrediensene etter antall gjester. Pynt med strimlet rabarbra og ha i masse is. Når isen smelter oppi punsjen, bindes/åpner smakene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS