Sakebrygger (Toji) hos Nøgne Ø, Brock Bennet (bildet), er fornøyd med utmerkelsene. (Foto: Nøgne Ø)
Sakebrygger (Toji) hos Nøgne Ø, Brock Bennet (bildet), er fornøyd med utmerkelsene. (Foto: Nøgne Ø)

Mer heder til Nøgne Ø

Nylig ble resultatene fra «International Wine Challenge» offentliggjort, og nok en gang ble to av Nøgne Øs sake-varianter hedret.

Publisert

«Både Nøgne Ø Junmai og Nøgne Ø Nigori fikk betegnelsen «Commended», som er en anerkjennelse vi er svært stolte over.Som det eneste selvstendige sake-bryggeriet utenfor Japan som ble premiert, fikk vi nok en gang et bevis på at vi mestrer å produsere "verdens mest kompliserte alkoholholdige drikk», heter det i en pressemelding fra Grimstad-bryggeriet.

Stadig er populært
«Sake har de senere årene fått en renessanse i Japan der også den yngre del av befolkningen har funnet tilbake til denne tradisjonsrike drikken. Sake er brygget med ris, koji (gjærsporer) og vann. Resten av verden følger sakte men sikkert etter, og spesielt finner man stadig oftere sake på gourmetrestauranter», heter det videre i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her