Her er Årets konditor, Henrik Falkensten, i full aksjon med beste showpiece under årets konkurranse på Umami Arena 2023.
Henrik Falkensten i aksjon med sin showpiece under NM i konditorkunst 2023, der han vant.

Nå kan du melde deg på NM i konditorkunst 2025

NM i konditorkunst 2025 arrangeres torsdag 20. mars under Umami Arena i Nova Spektrum i Lillestrøm. Nå er påmeldingen åpen, og fristen er 1. november.

Pallen i NM i konditorkunst 2023. Fra venstre sølvvinner Pascal Monet, gullvinner Henrik Falkensten og bronsevinner Marthe Kilen.
Pallen i NM i konditorkunst 2023. Fra venstre sølvvinner Pascal Monet, gullvinner Henrik Falkensten og bronsevinner Marthe Kilen.

Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) inviterer nå alle interesserte til å melde seg på konkurransen.

Også i 2023 ble konkurransen arrangert på Umami Arena. Seks konkurrenter kjempet om NM-tittelen, og det var til slutt Henrik Falkensten som ble kåret til «Årets konditor 2023».

Les også: Henrik Falkensten vant NM i konditorkunst 2023 (februar 2023)

Tema: «Tivoli»

Tema for NM i konditorkunst 2025 er «Tivoli».

Konkurransen har tre hovedoppgaver (se under), og temaet skal være «en rød tråd» i alle oppgavene.

Oppgaver

Kake

Det skal lages to identiske kaker, diameter 16-20 cm.

En stk. til utstilling og en stk. til smaksbedømming.

Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og pynt.

Det er lov til å ha med to stk. ferdig kakebunn totalt, 1 pr. kake.

Kaken skal inneholde følgende ingredienser: rømme, tindved og melkesjokolade.

Konfekt

Det skal lages to typer sjokoladekonfekt, 20 stk. av hver.

2×10 stk. til utstilling og 2×10 stk. til smaksbedømming.

Konfektene skal ha dekor/pynt.

«Showpiece»

Det skal lages en «showpiece» til utstilling.

Den skal lages i sjokolade, sukker eller pastillage.

Fem ufargede, ferdigstøpte store deler av showpiecen kan medbringes, men må settes sammen og farges under konkurransen. Minimumsvekt pr. medbragte del er 500 gram.

Hver del kan kun bestå av én type sjokolade.

Alle små garnityr/dekorer i sjokolade eller sukker må gjøres under konkurransen.

Det settes et krav til minimumshøyde på den ferdige showpiecen på 120 cm.

Showpiecen skal inneholde to forskjellige modellerte marsipanfigurer.

Påmelding

For å kunne delta må du ha svennebrev konditor, eller tilsvarende utdanning fra utlandet.

Påmelding sendes til gunnar@bakerkonditor.no innen 1. november, og skal inneholde: CV, kopi av svennebrev eller tilsvarende, bilder og/eller skisse av planlagt oppgave med tema og smaker.

Du finner mange flere nyheter om Umami Arena under fanen Nyheter - Umami Arena

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS