Dette er navnet Strawberrys nye hotellkjede.
Dette er navnet Strawberrys nye hotellkjede.

Stopover er navnet på Stordalens nye hotellkjede

Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels) med Petter Stordalen i spissen lanserte tidligere i år at en ny hotellkjede skal etableres. Nå er navnet klart.

For første gang på 30 år lanserer kjeden en ny kjede, og den får navnet Stopover.

Fra før er Quality Hotels, Comfort Hotels, Clarion Hotels og Clarion Collection godt etablerte kjeder i Strawberry. I tillegg er også Nordic Hotels & Resort under Strawberrys paraply.

Ambisjonen er at Stopover innen 10 år skal bestå av rundt 20 hoteller, der det første hotellet åpner i Falkenberg vår/sommer 2025.

Les også: Lanserer ny hotellkjede (publisert februar 2024)

Også for hundene

Den klimasmarte hotellkjeden har elbil-reisende i fokus.

Kjeden skal tilby en seng å sove i og digitale og effektive løsninger for gjestene. Her er det også et bredt utvalg for barna, og sist, men ikke minst – her er det også plass for familiens firbeinte venner.

Økning i innenlandsreiser

Innenlandsreiser har økt kraftig siden 2019 og i takt med dette har behovet for å kunne ta en pause langs veien blitt større.

Derfor lanserer Strawberry og Slättö nå hotellkjeden Stopover, som skal gjøre det enklere for de som ferierer med bil å kunne stoppe og bo komfortabelt på reisen.

– En hotellkjede inspirert av historien

– Den siste som hadde en original idé om hoteller langs veien, var Henry Ford og det er 77 år siden nå. På disse årene har samfunnet endret seg fundamentalt, men det er en ting som ikke har endret seg, og det er menneskers behov for å reise. Inspirert av Henry Ford har vi derfor valgt å gi veihotellene et tidsriktig «comeback», og det gjennom vår helt nye hotellkjede Stopover. En hotellkjede som er inspirert av historien, men tilpasset en ny tid, ny infrastruktur, ny teknologi og nye krav fra folk som reiser med bil, sier eier av Strawberry, Petter Stordalen.

Klimasmart hotellkjede

Stopover vil være et tilskudd for forretningsreisende, familier og idrettslag, men også for de som trenger en midlertidig bolig i en overgangsperiode, da noen av rommene vil være større og utstyrt med blant annet kjøkken.

Hotellene vil være utstyrt med elbillading, treningsrom, lekerom, vaskerom, møterom, hundegård og mulighet for servering av mat og drikke.

Hotellmodulene skal produseres i Värmland og deretter satt sammen på hotellets tomt. Ambisjonene er å bygge klimasmarte hoteller der fornybar energiproduksjon som solcellepanel og jordvarme tas i bruk, samt digitale løsninger som vil være ressurseffektive både for folks tid og for klimaet.

Les også: Moelven skal bygge den nye Strawberry-kjeden (juli 2024)

Miljø, bærekraft og kvalitet

– Med Stopover ønsker vi å skape bygg som gjestene enkelt kan kjenne igjen, og som representerer hotellkjedens ambisjoner innen miljø, bærekraft og kvalitet. Innenlandsreiser og reiser innenfor Norden har økt de siste årene, og målet er at Stopover skal bli et vanlig syn langs veien, strategisk plassert for å fylle et tomrom langs de nordiske veiene og i det nordiske hotellmarkedet, sier Erik Möller, leder for hoteller i Slättö.

20 Stopover-hoteller innen 10 år

Ambisjonen er at Stopover innen 10 år skal bestå av rundt 20 hoteller, der det første hotellet åpner i Falkenberg vår/sommer 2025.

I første fase av etableringen er det en «shortlist» på kommuner i Sverige, der det aktivt søkes etter aktuelle tomter utenfor bykjernen eller i direkte tilknytning til avkjørsler langs de store veiene.

– Stopover handler om å fange opp de nye behovene som finnes i markedet, levere på dem og bidra til at flere utforsker de nordiske veiene. Norden er unikt og fortjener å bli utforsket. Å utvikle Stopover har vært en spennende reise, og vi håper å kunne bidra til å skape nysgjerrighet og minner, ikke bare fra turens endelige destinasjon, men på alle stoppestedene underveis, sier Anna Spjuth hos Strawberry.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS