Bestilling ved bordet kan forekomme gjennom self-service app løsning eller serveringsstedets eget bestillingsverktøy. (Illustrasjonsfoto: QuickOrder)

Hva betyr POS for restauranter?

Dersom du driver en restaurant, har du antagelig ofte hørt snakk om POS. Og jeg er sikker på at du lurer på hva POS står for. POS står for Point of Sale, det engelske ordet for kassasystem.

POS er et system som behandler og registrerer transaksjoner mellom en bedrift og dens kunder. Eller med enklere ord, et kassasystem som lar bedriften din akseptere betalinger og spore salg.

Hva er et POS-system?

Riktig restaurant-POS vil optimalisere arbeidsflyten din, forbedre gjesteopplevelsen og gi deg en fullstendig oversikt over restauranten din, ved å integrere alle kanalene dine, som takeaway, nettbestilling, personaladministrasjon, bordbestilling, kundeadministrasjon, lojalitet med mer.

Hvordan kan POS optimalisere arbeidsflyten i restauranten?

Et moderne Point of Sale-system i en restaurant er ikke avhengig av et kassaapparat bak baren, der hver servitør må slå inn bestillinger. I stedet bruker mange restauranter mobile POS-systemer (mPOS). Disse systemene fungerer på et nettbrett eller en iPad og lar de ansatte raskt ta bestillinger av gjestene fra nettbrettet og sende dem direkte til bar- eller kjøkkenprinteren. En mPOS er en del av restaurantens POS og betyr at alt salget ditt registreres på samme sted.

Forbedre gjesteopplevelsen med et POS-system

POS-systemer bygget eksklusivt for restauranter, kafeer og barer støtter viktige funksjoner, som å holde et regningskort åpent i mange timer og når som helst legge til varer, inntil regningen er betalt. I tillegg kan du tildele regninger til bord, dele regninger og flytte regninger fra ett bord til et annet, noe som gjør gjesteopplevelsen så hyggelig som mulig.

POS-funksjoner og integreringer som gjør livet som restauranteier enklere

Det har blitt mer og mer populært med nettbestillinger i restauranter. Ved å sørge for at alle bestillinger, både for besøkende gjester og takeaway, ender opp i det samme POS-systemet, vil du spare mange timers regnskapsjobb hver måned. Når du har alle innkommende bestillinger på ett sted, reduserer du sjansen for å overse en bestilling – og du begrenser muligheten for en dårlig gjesteopplevelse.

Bordadministrering

For å holde en fullstendig oversikt over bordreserveringer og tilgjengelighet, bør du se etter et POS-system som integreres med systemet for bordadministrering. En annen fordel med denne integreringen er at du får en bordoversikt over restauranten din i 2D og du kan tildele regninger direkte til bordene.

Kundedatabase og lojalitetsprogrammer

For å få engangsbesøkende til å bli lojale gjester, må du ha et kunderelasjonsprogram og et lojalitetsprogram. Relasjonsbygging med gjester er ikke enkelt. Det er derfor du trenger en kundedatabase som holder oversikten over hvor ofte folk besøker restauranten din og hva favorittdrinken- og retten deres er, bare for å nevne noe.

Det er en fordel for bedriften din å ha et lojalitetsprogram som er integrert med CRM. Lojalitetsfunksjoner- og belønninger holder gjestene dine engasjerte. Oddsen for å snu en engangsbesøkende til å bli en fast gjest er nå på din side.

Lagerstyring

Du kan spare masse penger på å ha full oversikt over lagerbeholdningen. Mange restauranteiere befinner seg i en situasjon der de bare bestiller mat uten å ha oversikt over hva de har på lager. Dette medfører masse matsvinn. Med et lagerstyrings-program kan du bestille maten du trenger i riktige mengder, spare penger og redusere svinnet.

Stemplingsur

For å ha kontroll på deltidsansatte trenger du et stemplingsur. Et stemplingsur som er integrert med POS gjør det enkelt for deg å få oversikt over arbeidstiden til de ansatte.

Salgsrapporter

Moderne POS-systemer kan, ved hjelp av noen få klikk, eksportere salgs-rapporter for dagen, uken, måneden eller året. Denne funksjonen sparer deg for mange timer med regnskaps-arbeid og lar alle salgs-rapportene dine ligge på ett sted.

Integrering med regnskapssystemet

Noen POS-systemer tilbyr integrering med regnskapssystemet, der du kan eksportere rapporter i løpet av sekunder. Når du har alle rapportene på ett sted, gjør du det enklere for regnskapsføreren å håndtere den økonomiske delen av bedriften din.

Hvilken programvare og maskinvare trenger du til POS-en din?

Alle POS-systemer bruker en POS-programvare. Så hva skal du se etter når det kommer til POS-programvare for restauranten din? Du bør prøve å finne en programvare som er enkel å bruke og lett å lære. Dette vil medføre at personalet gjør færre feil og det blir enklere å registrere nyansatte.

Kundestøtte er helt avgjørende når det kommer til restaurant-POS. Innimellom kan noe så enkelt som at printeren må ha en omstart være et stort tilbakeslag for bedriften din. I disse situasjonene må du ha muligheten til å nå leverandøren og få hjelp til å fikse problemet med det samme. Hvis du driver en restaurant eller en bar må du sørge for å velge en POS-tilbyder som tilbyr support 24/7, fordi bedriften din jobber på full kapasitet utenom normale kontortider.

POS-maskinvare

POS-maskinvare referer til alt utstyret som driver Point of Sale-programvaren.

I alle typer bedrifter er det minimale du trenger av programvare en datamaskin eller et nettbrett til å kjøre POS-programvaren på, en betalingsterminal og en kvitterings-skriver.

For restauranter er det et must å investere i et nettbrett og en printer til kjøkken og bar. Dette gjør det mulig for deg å ta bordbestilling av gjestene og sende dem direkte til baren eller kjøkkenet. Dette sparer deg for masse tid, da du slipper å løpe frem to tilbake mellom bordene og kjøkkenet/baren.

Velg en tilbyder av POS-programvare som benytter vanlig maskinvare, istedenfor en spesiell programvare. Du bør for eksempel velge en programvare som kjører på alle typer datamaskiner eller iPad, i stedet for en spesiell berøringsskjerm som tilbyderen har laget kun for deres programvare. Dette gjør det enkelt og billig for deg å bytte programvare-tilbyder hvis du ikke er fornøyd med servicen du får.

Velge ny POS: Hvilke vurderinger bør tas?

Det viktigste når du skal velge et POS-system til restauranten er at du velger et som oppfyller restaurantens behov.

Andre ting å vurdere er:

  • Abonnement – hvor høy er månedsprisen og hvor lang er bindingstiden, i tilfelle du ønsker å avslutte abonnementet?
  • Support – Tilbyr leverandøren support i rushtiden til restauranten?
  • Funksjoner – Tilbyr POS-systemet funksjonene som bedriften trenger, som administrering av ansatte, kunderelasjonsprogram, lojalitetsfunksjoner etc.?
  • Data – Hvordan lagres og sikres dataene dine? Har du rettigheter over dataene dine eller blir de solgt til tredjeparter?

Et allsidig POS-system for restauranten din

QuickOrder spesialiserer seg mot POS-systemer laget for restaurantbransjen. Vi tilbyr et allsidig verktøy for restaurantadministrering, der alle systemer og funksjoner du trenger er integrert i kassasystemet ditt. Fra nettbestilling og administrering av ansatte til takeaway og lojalitet. Alt er integrert i POS-en din.

Supportteamet til QuickOrder er klare til å hjelpe deg døgnet rundt, hele året. Vi matcher behovene til bedriften din med en uforpliktende kontrakt som lar deg oppgradere eller nedgradere abonnementet ditt når som helst.

Pressemelding fra QuickOrder

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS