Kjenner du en ildsjel for norsk drikkekultur?

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 28. gang. I år søkes det etter kandidater med stort engasjement for norsk drikke. Fristen for å nominere kandidater er lørdag 7. august.

Publisert

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris henger høyt i Norge. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.

Drikke, en viktig del av måltidet

– Espelid Hovig var opptatt av å samle folk til felles glede rundt bordet til et godt måltid. Drikken er en viktig del av måltidsopplevelsen. Derfor er prisens tema i år «Norsk drikke». Vi ønsker kandidater som brenner for norsk drikke, både med og uten alkohol, sier direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist.

I år søkes det etter kandidater – ildsjeler og fyrtårn - som villig har delt og formidlet kunnskap og praktiske ferdigheter til andre innenfor norsk drikketradisjon, og gjerne videreutviklet tradisjonen og håndverket til et kvalitativt nytt nivå. Kandidatene kan representere drikke både med og uten alkohol.

Frist 7. august

Prisen tildeles ikke organisasjoner (men kan deles mellom flere personer). Prisvinneren får et diplom og 30 000 kroner.

Har du den perfekte kandidat: Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til [email protected]. Fristen er 7. august.

Hvem som vinner, avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. Den verdige vinneren vurderes etter formidling og kunnskapsdeling av norsk lokalmat og drikke.

I 2021 deles prisen ut for 28. gang.

Vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 1994-2020

2020: Torill Renaa, Renaa, Stavanger

2019: Maret Ravdna Buljo, Boazová

2018: Gunnar Waagen, Tingvollost

2017: Inge Johnsen, Liantunet

2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

2015: Kirsten Winge, blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk fra Søre Osen

2014: Kokk og matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang

2012: Klepp Frivilligsentral

2011:Fagkonsulent Kirsty McKinnon, Bioforsk Økologisk Tingvoll og lærer Christin Løkke Hagen, Tingvoll barne- og ungdomsskole.

2010: Kokk/restauranteier Hanne Frosta

2009: Kjøkkensjef Gunnar Kvamme

2008: Matskribent Tove Diesen

2007: Osteprodusent Pascale Baudonnel

2006: Høgskolelektor Gerd Tomter Løvaas

2005: Høgskolelærer Bodil Norjorde

2004: TV-kokk Wenche Andersen

2003: Kokk Harald Osa

2002: Matjournalist Borghild Fiskå

2001: Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten

2000: Produsent Arnt Harald Stange

1999: Matjournalist/ husstellærer Åse Strømstad

1998: Kokk Arne Brimi

1997: Kulturjournalist Henry Notaker

1996: Dr.med Ingvar Hjermann

1995: Professor Jan Raa

1994: Mag.art. Astri Riddervold

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS