Prosjektgruppa for Østlandske Storhusholdning: Fra Konrad Sel (Utstillingsplassen Messer AS), Øyvind Larsen (RNI AS), Geir Kjerstad (Asko Hedmark AS) og Frank Asle Mathisen (NHO Innlandet). Ikke til stede da bildet ble tatt Kari Olstad (Utstillingsplassen Messer AS), Brede Hemma (Lillehammer Storkjøkken AS) og Frank Kjerland (Lærlingekompaniet i Innlandet). (Foto: Østlandske Storhusholdning)

Ligger an til tidenes beste Østlandske Storhusholdning

Østlandske Storhusholdning 2019 ble på nytt utsolgt før påmeldingsfristen, og onsdag 23. og torsdag 24. oktober åpner det som kan se ut til å bli den beste Østlandske Storhusholdning-messen noensinne sine dører. I år settes søkelyset på effektiv matproduksjon, redusert matsvinn, og ikke minst effektiv avfallshåndtering.

Publisert

«Messen på Hamar er jo bare en liten mygg i forhold til Smak. Ja, i størrelse, men den biter hardt», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Over 80 utstillere

Over 80 utstillere til hele horecamarkedet er på plass, både for privat og offentlig sektor.

– Vi håper eiere, ledere og ansatte i hele Innlandet setter av en av disse dagene for å møte de viktigste leverandørene innenfor mat og drikke produksjon, sier messegeneral Konrad Sel.

Effektiv matproduksjon og redusert matsvinn

Nytt i år at det settes et sterkt søkelys på effektiv matproduksjon, redusert matsvinn, og ikke minst effektiv avfallshåndtering.

Styreleder i Asko-gruppen, Torbjørn Johannson, vil onsdag 23. oktober fra klokka 13.00 til 13.30 fortelle om sitt engasjement og dele sine erfaringer.

Tema på Østlandske Storhusholdning 2019: Effektiv avfallshåndtering. Fra venstre Werner Granmo, (RagnSells AS), Konrad Sel (Utstillingsplassen Messer AS) og Kjell Sørum (RagnSells AS). (Foto: Østlandske Storhusholdning)

Torsdag 24. oktober fra klokka 13.00 til 13.30 vil Erik Vold i Kutt Matsvinn 2020 gi konkrete ideer og råd som alle i hele horecabransjen kan ta med seg hjem og skape økt lønnsomhet i sine bedrifter.

Kutt Matsvinn har sammen med NHO Innlandet en informasjonsstand som alle kan besøke under hele messen.

Avfallshåndtering

I tillegg har messearrangøren inngått et tungt samarbeid med RagnSells i avfallshåndteringen før, under og etter messen. Sammen vil de vise hvordan alle små og store bedrifter kan på en enkel måte legge forholdene til rette for tilnærmet komplett håndtering av alt avfall.

– Mange snakker om bærekraft uten å gjøre det i praksis, her vil vi vise konkrete eksempler og løsninger på hvordan! sier Konrad Sel videre.

I tillegg er arrangøren opptatt av rekruttering og kompetanseheving, og vil som vanlig arrangere Asko Servering Norgescup for kokkelærlinger, samt videreføring av konkurransen Innlandskokken.

Østlandske Storhusholdning er en lukket fagmesse, som er gratis for de besøkende. Messen er et samarbeid i regi av Utstillingsplassen Messer as og NHO Reiseliv Innlandet.

Les mer om messen på Storhushold.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS