Kristoffer Evang og Ask gård hentet to stjerner i Great Taste Award 2019. (Foto: Ask gård)
Kristoffer Evang og Ask gård hentet to stjerner i Great Taste Award 2019. (Foto: Ask gård)

Stjerneprodukter fra Ask gård

Ask gård fikk nylig to stjerner i Great Taste Award, som regnes som matprodusentenes «Michelin-pris», for produktene «Holy Baloney» og «Slegge».

Publisert
Kristoffer Evang. (Foto: Ask gård)
Kristoffer Evang. (Foto: Ask gård)

– Å oppleve at norsk spekemat har internasjonal suksess er ikke hverdagskost. Det å bli bedømt til to stjerner for to av sine spekematprodukter i verdens største konkurranse for lokale mat- og drikkeprodukter er en stor bragd. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben Kristoffer og Anne Marte Evang og resten av gjengen på Ask gård har gjort for å løfte fram kvalitetsprodukter innen norsk spekemat, uttaler Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i Hanen og lekdommer i Great Taste Award i kategorien sider.

Bærekraft, dyrevelferd og håndverk

Ask gård foredling produserer økologisk spekemat, og har gjort dette siden 2014. På gården på Jevnaker er søkelyset satt på bærekraft, dyrevelferd og håndverk.

– På få år har vi hatt stor suksess og har tidligere vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser, som blant annet Det Norske Måltid i 2017 og 2018, NM-gull i 2018, og i år vant vi Innovasjon «Norges Bedriftsutviklingspris» regionalt og nasjonalt. Vi er tidligere tildelt tre Spesialitet-priser fra Matmerk, overlevert av landbruksministrene Dahle og Hoksrud, melder daglig leder Kristoffer Evang i en pressemelding.

De prisvinnende produktene fra Ask gård. (Foto: Ask gård)
De prisvinnende produktene fra Ask gård. (Foto: Ask gård)

Håndproduserer spekemat

– På Ask håndproduserer vi spekemat, tuftet på italienske tradisjoner – men med norske råvarer. Vi er i dag fem ansatte og leverer produkter til over 400 butikker og restauranter i Norge. Du finner produktene våre på landets ledende Delicatessen-butikker og i utvalgte Meny-butikker, opplyser Evang.

Produktene

Produktene som fikk priser under Great Taste Award i London var:

«Holy baloney» er en mild og fyldig salami som håndlages. Formet som en hestesko og knytt sammen med hempetau. En gammel tradisjon fra Italia. Laget på ingredienser fra Norge. Økologisk norsk frilandsgris fra Heinrich Jung. Tilsatt en liten smak av økologisk sort pepper og hvitløk.

Tidligere premiert: NM 2018, Årets økologiske produkt i NM 2018, vinner Det Norske Måltid 2018, Great Taste Award 2018 2 stjerner. Spesialitet-merket i 2019.

«Slegge» en fyldig og sterk salami med fyldig chili og pepper smak. Ask Gårds bestselger.

Laget på de beste ingredienser fra Norge. Økologisk norsk frilands gris fra Heinrich Jung, med chili, cajenne og sort pepper.

Tidligere premiert: Det Norske Måltid 2017, Spesialitet-merket i 2018, Årets Matspire 2018.

Les mer på Askgard.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca