Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Klart for NM i honning

Honningcentralen gjentar suksessen fra i fjor, og arrangerer NM i honning 2018. Dette gjøres i samarbeid med Norges Birøkterlag, Nyt Norge, Oslos urbane birøkterlag og miljøorganisasjon ByBi.

Publisert

Årets vinnere kåres under Matstreif i Oslo fredag 7. og lørdag 8. september.

Flere kategorier i år!

«I år er det enda flere vinnersjanser da vi øker antall kategorier. Vi kårer flere kategorier av både fast og flytende honning, samt beste honning med tilsetning», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Les mer om de forskjellige kategoriene på Honning.no/nmihonning

Årets birøkter og Årets beste oppskrift med honning

Det kåres også Årets birøkter og Årets beste oppskrift med honning. Årets oppskrift kåres ut fra hvilken evne oppskriften og retten har til å inspirere til bruk av honning i matlagning. Årets birøkter blir kåret på bakgrunn av disse kriteriene:

* Han/hun skal være et forbilde for andre birøktere

* Han/Hun skal ha vært til støtte for andre birøktere

* Han/Hun skal ha bidratt til utvidet bruk av honning

Juryen

Disse skal sikre at beste norske honning i samtlige kategorier blir kåret:

Arne Hjeltnes (juryleder)

Merete Bø, sommelier, vinskribent og -anmelder

Toralf Bølgen, restauratør, sommelier og foredragsholder

Jørn Hoel, matentusiast, hobbykokk og visesanger

Espen Smith, forfatter, ølsommelier og foredragsholder

Eivind Haalien, ansvarlig for lokalmat i Norgesgruppen

Amund Skrutvold, produktutviklingssjef i Bakehuset og tidligere leder for baker- og konditorlandslaget

Svein Kristiansen fra Norges Birøkterlag

Veslemøy Hvidsten fra ByBi, sommelier, birøkter og Fine Wine Director i Moestue Grape Selections

Tora Snorradottir, kvalitetssjef hos Honningcentralen

Norsk honning er (livs-)viktig!

– Vi arrangerer NM i honning fordi vi ønsker å øke interessen for norsk honning. Det kanskje ikke alle vet er at honningen kan ha ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra. Honning er virkelig et fantastisk naturprodukt. I tillegg gjør biene en livsviktig jobb med å pollinere planter, så når en forbruker i Norge kjøper norsk honning støtter de oppom den viktige pollineringsjobben av norsk landbruk. For å fremme dette har vi i år fått med oss ByBi, som i tillegg til å være Oslos urbane birøkterlag, også jobber aktivt med å formidle insekters betydning og viktigheten av biologisk mangfold. Vi er stolte over å jobbe med norske birøktere og ønsker å hedre den fantastiske jobben de gjør, sier daglig leder i Honningcentralen, Kristin Slyngstad.

Mer informasjon om NM i Honning finner du på Honning.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Honningcentralen

Honningcentralen ble stiftet i 1927, og er et andelslag eid av ca. 1300 birøktere fra hele landet.  Andelseierne teller både næringsbirøktere og hobbybirøktere.

Honningcentralen tar imot honning fra andelseierne (og andre birøktere), og står for kvalitetskontroll, tapping, markedsføring og salg av honningen.  Mesteparten av honningen blir tappet i forbrukerpakninger som selges i norske butikker.

«Den oransje blikkboksen» er Honningscentralens mest kjente produkt. Den er en ikonisk merkevare, som har vært omtrent uforandret siden starten i 1927.

Powered by Labrador CMS