Liene Caune (fra venstre), Nina Fuglesang og Ninning Johansen er storfornøyd med at Compass Group nå har svanemerket hele renholdstjenesten på Østlandet. (Foto: Compass Group)

Jubler for svanemerking

Compass Group har svanemerket hele renholdstjenesten på Østlandet. – Dette er utrolig positivt, mener Ninning Johansen hos Compass Group. 57-åringen, som opprinnelig kommer fra Filippinene, er leder for renholdsteamet hos møte- og restauranthuset The Local på Fornebuporten.

Publisert

For henne betyr det mye at produktene er så trygge som mulig, både for gjestene og de ansatte.

– Vi har blant annet fått kluter som rengjør bedre med bare vann, enn gammeldagse kluter gjør med kjemikalier, forteller Johansen fornøyd.

Vi møter henne på restauranten The Local på Fornebuporten sammen med Nina Fuglesang, som er miljø- og kvalitetsansvarlig i Compass Group Norge, og renholder Liene Caune.

Bærekraftig

– Vi er veldig glade over å ha fått dette på plass for hele region Østlandet, sier Fuglesang.

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket, og det er strenge krav til de som ønsker å sertifisere seg.

– Vi har blant annet sluttet helt å bruke noen produkter, erstattet noen, og bruker mindre av andre. I tillegg har vi kuttet ned på bruken av plastposer, og redusert transporten, forteller Fuglesang videre.

Svanemerkingen er et viktig ledd i Compass Groups satsing mot en mer bærekraftig leveranse.

Svanemerket siden 2012

– Dette er viktig fordi vi er så store, og har så mange enheter. Det vi gjør har betydning for miljøet, sier Fuglesang.

Hun har jobbet med miljømerkingen siden før 2012, da Eurest Services svanemerket de første leveransene sine.

Ett av Svanemerkets strenge krav er en helhetlig vurdering av hele produktets livssyklus. Kravene fokuserer på alle sider i tjenesteproduksjonen, og skjerpes jevnlig.

Bedre for miljøet og for oss

– Jeg synes det er godt å vite at produktene vi bruker nå er bedre for miljøet, og bedre for oss. Vi kan vaske renere, og raskere med mer miljøvennlige produkter. Slik sparer vi helsen også, sier Johansen.

Liene Caune (33) er enig. – Det føles tryggere å jobbe når det er mindre kjemikalier, sier hun.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS