Ny økologisk produsent på Vinmonopolet

Så tidlig som 1998 la Nifo Sarrapochiello om til økologisk dyrking og produksjon av vin og er økologisk sertifisert av Bioagricert. Nå er produsenten tilgjengelig på Vinmonopolet.

Publisert

Nifo Sarrapochiello-vingården fra 1770 ligger i Campanias Sannio distrikt, et historisk vinmråde med mange kunstskatter. Gården ligger på «den latinske vei», en gammel romersk vei som leder til byen Benevento. Veien ble brukt til å forsyne Roma med druer og vin.

Lorenzo som er tredje generasjons vinmaker, og har doktorgrad i landbruk og vindyrking, er opptatt av å ivareta tradisjonen med respekt og kjærlighet for vindyrking. Så tidlig som 1998 la Nifo Sarrapochiello om til økologisk dyrking og produksjon av vin og er økologisk sertifisert av Bioagricert.

Nifo Sarrachiello Aglianico Del Taburno Docg 2012 er laget utelukkende av druen Aglianico fra vinmarken «Jazz». Innhøstingen skjer for hånd i slutten av oktober/første uken i november. Vinifikasjon på ståltanker, vinen lagres så på barriques i 8-10 måneder og tilslutt 12 måneder på flaske før den slippes for salg.

Den passer til kraftige retter av rødt kjøtt, lam og vilt.

Nifo Sarrachiello Aglianico Del Taburno Docg 2012

Land: Italia

Druer: 100 % Aglianico

Pris: 176,50 kroner (basis, kat.6)

Importør: Interbev