Smak Selv AS tilbyr ølopplæring for ansatte i hotell- og restaurantbransjen.
Smak Selv AS tilbyr ølopplæring for ansatte i hotell- og restaurantbransjen.

Tilbyr ølopplæring for horeca-ansatte

Kurs- og ølopplæringsfirmaet Smak Selv AS lanserer grunnleggende ølopplæring for horeca-ansatte.

Publisert

– Kurset, som har fått navnet «Sertifisert ølvert», er laget for å gi bar- og serveringspersonalet en god og grunnleggende kunnskap om øl. Tanken er at alle de ansatte på gulvet skal ha den nødvendige kunnskapen om øl som skal til for å øke salget gjennom god service og bedre produktkunnskap. Alle deltakerne får utdelt kompendium og kursdiplom, melder Amund Polden Arnesen i Smak Selv AS.

Gjennomføres på en dag

– Kurset er helt bransjeuavhengig og har som mål å heve den generelle ølkompetansen hos personalet på gulvet, ikke bare hos lederne. Jeg er jo også hovedlærer på ølkelnerutdanningen, som er mye mer omfattende og spesialisert. Mens utestedene kanskje tar seg råd til en eller to ølkelnere, kan de gi hele personalet den økte kompetansen ølvertkurset gir siden den koster 1/20 av prisen per person. Ølvertkurset gjennomføres på en dag og øker kunnskapsnivået på øl med fokus på å kunne selge alle de forskjellige ølstilene bedre, generere mersalg og gi kunden et høyere servicenivå, sier han.

Kursinnhold

Her gir han et lite overblikk over kurspensum:

Gjennomgang av ølbrygging

* Råvarene malt, humle, gjær og vann og smakene de gir

* Råvarer utenom det vanlige

* Bryggeprosessen og hvordan den påvirker det ferdige ølet

Øltyper

* Hvordan man finner frem i jungelen av øltyper

* Gjærdrevne, humledrevne og maltdrevne øl

* Moderne mikrobryggeriøl vs tradisjonelle og industrielle ølstiler

* Smaking av øltyper som finnes på stedet

Praktisk servering av øl

* Skifte fat

* Fathygiene

* Tapping av forskjellige typer øl

* Håndtering av flaskeøl

* Kundeservice

* Glass

* Glassvask

* Glasstyper

Les mer på Smakselv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS