Bryggerimester Mikael K. Slettedal (til venstre) og gründer Halvard Andresen i Stjørdalsbryggeriet, som i dag har fått gull for sitt øl Hausten i Nordic Beer Challenge. (Foto: Stjørdalsbryggeriet)

Internasjonal heder til Stjørdalsbryggeriet

Stjørdalsbryggeriet har fått internasjonal heder og oppmerksomhet. Bryggeriet har fått gull for sitt høstøl «Hausten» i Nordic Beer Challenge. I tillegg til Stjørdalsbryggeriets gullm ble det også bronse for Sundbytunets Pilgrimspilsner.

Publisert
Fra utdelingen i København torsdag ettermiddag.

Fra 25. til 27. august arrangeres Copenhagen Beer & Whiskey Festival i Forum i København, og i dag, torsdag 25. august blir det samtidig overrakt medaljer for de ølene som er nominert i Nordic Beer Challenge.

Stjørdalsbryggeriet var ett av 80 bryggerier fra 20 land som fikk medalje, og plukket like godt med seg den edleste valøren.

Stjørdalsbryggeriets øl Hausten har i dag fått gullmedalje i Nordic Beer Challenge. (Foto: Stjørdalsbryggeriet)

Ølet «Hausten»

– Dette er vi veldig stolte av. Vi synes det er hyggelig at en norsk-trøndersk leverandør gjør det så stort i en internasjonal konkurranse, sier bryggerimester Mikael K. Slettedal hos Stjørdalsbryggeriet AS.

Han forteller videre at bryggeriet har fått prisen for høstølet «Hausten», som er en kaffeporter som blir lansert på Vinmonopolet 2. september.

– Den er selvfølgelig også tilgjengelig for salg til horecamarkedet, opplyser Slettedal.

Tilsatt kaldbrygget kaffe

Slettedal beskriver «Hausten» som en kompleks øl med et solid maltbidrag som gir et tydelig preg av sjokolade, vanilje, tørket frukt og karamell.

– En moderat alkoholstyrke og bitterhet gjør den passende til både middag og dessert, eller alene. I tillegg har vi tilsatt kaldbrygget kaffe fra Langøra Kaffebrenneri som gir en naturlig kaffesmak uten for mye syre eller bitterhet. Kaffen har et solbærpreg som vi har matchet med en britisk humletype av samme karakter, sier han.

Gründeren

Kjersti Sundby, daglig leder for Sundbytunet Bryggeri & Destilleri.

Gründer for bryggeriet er Halvard Andresen. Det som startet med et teselskap i 2013, har nå blitt et gastronomisk eventyr, skrives det på hjemmesiden til bryggeriet.

Andresen er i dag daglig leder og brygger.

Les mer på Stjordalsbryggeriet.no

Bronse til Sundbytunets Pilgrimspilsner

I tillegg til Stjørdalsbryggeriets gull ble det også bronse for Sundbytunets Pilgrimspilsener

– Det er selvsagt en stor anerkjennelse å få medalje i en konkurranse der 20 land deltar. Dette er kanskje det fremste beviset på at Pilgrimspilsener fra Sundbytunet holder høyt, internasjonalt kvalitetsnivå. Dette er en stor konkurranse med kvalitetsøl som selges i spesialbutikker, dagligvare forretninger og puber over hele Norden. Publikum har generelt blitt mer kritiske som følge av øl trenden og det er derfor vi er svært stolte over denne kåringen, sier daglig leder Kjersti Sundby i Sundbytunet Bryggeri & Destilleri i en pressemelding.

Anerkjente øldommere

Nordic Beer Challenge fokuserer på å formidle kunnskap om øl av høy kvalitet til inspirasjon til bryggeriene og informasjon til forbrukerne. Det var 19 profesjonelle og internasjonalt anerkjente øldommere som smakte og testet øl fra en lang rekke bryggerier.

Nordic Beer Challenge inviterte derfor dommerne til en blindsmaking av 180 forskjellige øl, som var innsendt fra 60 forskjellige bryggerier fra 20 ulike land. Her ble ølets utseende, aroma, ettersmak, balanse og drikkbarhet testet og der det ble gitt et samlet score for hvert øl.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS