Foto: Hvasser Asparges
Foto: Hvasser Asparges

Dette er «Årets Lokalmatgründer 2020»

Hvasser Asparges er kåret til «Årets Lokalmatgründer 2020». Årets lokalmatgründer er en av våre fremste produsenter av asparges, og brakte den hvite asparges til Norge. Gransjøberget seter og viltkjøkken får hederlig omtale av juryen.

Publisert

SGjengen bak Hvasser Asparges, Fredberg-brødrene; Bent, Bernt og Edvart har stått på siden 2012 ute i havgapet på sommerøya Hvasser for å sikre oss norsk smakfull grønn asparges og ikke nok med det i år kom de med den herlige hvite utgaven.

Nisjeprodukt i absolutt toppklasse

Foto: Hvasser Asparges
Foto: Hvasser Asparges

Juryleder Hilde Charlotte Solheim har en rekke styreverv i norsk reiseliv, og har fulgt utviklingen på lokalmat- og reiselivsfeltet på nært hold i over 15 år. Hun mener Hvasser er en god representant for utviklingen på lokalmatfeltet i Norge for tiden, med et mangfold av produkter av meget høy kvalitet.

– Hvasser asparges viser det går an å produsere nisjeprodukter i absolutt toppklasse i Norge. Det er også gledelig at nordmenn holder på å gjenoppdage at de beste råvarene bør spises når de er i sesong.

En jobb for lokalmat Norge

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert over 150 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. MENY og HANEN har ønsket med prisen Årets Lokalmatgründer å støtte opp under og løfte fram spennende aktører innen norsk lokal mat og drikke.

Søkelyset er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Juryen

Juryen har blitt ledet av Hilde Charlotte Solheim (styreleder i Destinasjon Hardanger mm), og har bestått ellers av Eivind Haalien (kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen), Anne Jødahl Skuterud (styreleder i Felleskjøp Agri), Geir Helge Espedalen (daglig leder i Dyrsku’n) og Bernt Bucher Johannessen (daglig leder i Hanen).

Prisutdelingen skjedde 11.september under åpningen av den nye mat- og drikkefestivalen i Oslo, Mat*Larm – på restaurant Centrop . Vinneren tildeles 50 000 kroner, et diplom og får muligheten til være årets gjesteutstiller på neste års Dyrsku’n.

Hederlig omtale

Juryen har også i år lyst til også å løfte fram den andre av de to kandidatene som knivet om de fleste publikumsstemmene, nemlig Gransjøberget seter og viltkjøkken. De er en liten gründerbedrift med søkelys på utvikling og salg av produkter basert på viltkjøtt.

Juryleder Hilde Charlotte Solheim uttaler at Gransjøberget seter og viltkjøkken viser at man kan lykkes som lokalmatgründer med vilt som råvare.

– Vi høster fantastiske råvarer fra utmarka i Norge, men det er ikke så mange steder som har bygget sitt konsept rundt disse ressursene. Gransjøberget øker verdien til viltet ved å foredle det til både produkter og opplevelser av høy kvalitet, sier Solheim.

Meny

Meny er opptatt av matglede og norske mattradisjoner. Matkjeden samarbeider derfor med over 450 lokalmatprodusenter, og tilbyr til sammen over 3500 lokalmatprodukter.

Interessen for lokalmat har økt i mange år og under Covid-19 har søkelyset på norskproduserte varer økt kraftig. Meny er også opptatt av å stimulere til innovasjon og løfte fram lokal bærekraftig matproduksjon, noe våre matskattprodusenter er gode eksempler på.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS