Tore Trangmyr (ansvarlig for KIT-akademiet) sammen med kurskoordinator for KIT-akademiet, Line Strømberg. (Foto: Morten Holt)

Gjør proffene enda dyktigere

I tre år har KIT-akademiet hos Asko gjort proffene enda dyktigere. Kompetansesenteret for bransjen har blitt et attraktivt lærested.

Publisert
Tore Trangmyr. (Foto: Morten Holt)

Stedet ble åpnet i 2015, og det første kurset ble arrangert 1. mars året etter. Da var temaet «Trygg mat, klar for smilefjes».

– Siden har vi hatt mange kurs, og vårt søkelys ligger på fire områder; mat, drikke, økonomi/ledelse og trygg mat. Sammen skal vi gjøre bransjen bedre, forteller Tore Trangmyr, som er ansvarlig for Kit-akademiet hos Asko.

Han forteller at KIT er en forkortelse for de tre verdiordene til akademiet; kunnskap, inspirasjon og trygghet.

Blir benyttet

– Vi har hatt en fantastisk reise. Det første året hadde vi om lag 700 kunder, og de to siste årene har vi hatt 800-1000 innom oss for å lære om forskjellige temaer. Bare på trygg mat-kursene alene hadde vi 400 deltakere. Ofte legger vi opp til temaer og kurs som våre kunder etterspør, sier Trangmyr.

Det er ikke alltid like enkelt å få proffkokkene og lederne på kurs. Tidsplanen er ofte stram, men når brennhete og aktuelle temaer tas opp, så er det enklere.

– Økonomi, kundebegeistring, allergier og mattoleranse og trygg mat fenger alltid, sier han.

– Vi er alltid på let etter nye og spennende kurs. Akkurat nå er sunnhet og bærekraftig mat er aktuelle temaer, legger han til.

Teorikurs mot fagbrevet

KIT-akademiet. (Foto: KIT-akademiet)

Et kurs som er etterspurt, er teorikurs for praksiskandidater. Det er allerede gjennomført tre av åtte samlinger på det første kurset, som ble fullt umiddelbart, og nytt kurs blir arrangert med start 15. januar. Påmeldingsfristen er 1. desember.

– Det er mange som har lang nok praksis (fem år) som kokk. Da kan de gå opp til fagbrev som privatist. For å ta fagbrev som privatist, må du først bestå en teoridel, før du gjennomfører den praktiske fagprøven. Teoriprøven må skrives på norsk. På våre kurs går vi gjennom alle hindringer, og vi har engasjert Asle Faanessen fra Nannestad videregående skole som foredragsholder. Han går gjennom pensum med hovedvekt på å forstå oppgaven. Vi har fått gode tilbakemeldinger på kursene, og vil utvikle konseptet videre, forteller Trangmyr, som legger til at i tillegg til Oslo holdes det kurs i Askos lokaler i Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Kjøkken

KIT-akademiet disponerer cirka 300 kvadratmeter hos Asko i Oslo. Det innbefatter et kjøkken med fire arbeidsstasjoner, et kokketeater, klasserom og restaurant.

Dessuten ligger Asko-skolen tett inntil, med eget klasserom, kaffeundervisningsrom og auditorium.

Juniorkokkelandslaget trener fast på KIT-akademiet, og i tillegg har flere konkurranser blitt arrangert på stedet. Kantine-NM ble arrangert i 2017, dessuten har ISS hatt sitt interne NM der, og i september i år ble NM Community Catering avviklet i lokalene. I november skal Oslo/Akershus-cup for institusjonskokklærlinger arrangeres.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 6 2018, som hadde utgivelse nå i oktober.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS