Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Skal virksomheten din hente inn utenlandske arbeidstakere?

I vinter vil mange arbeidstakere passere norskegrensen. Mange av dem kommer fra land med mye smitte og lav andel koronavaksinerte. Sjekk hva utenlandske arbeidstakere må ha på plass før de kommer inn i Norge.

Her finner du informasjon om hva alle som kommer til Norge for å jobbe, må ha må plass før de kommer:

Informasjonen er oversatt til engelsk, polsk, rumensk og litauisk. Send den gjerne til arbeidstakerne dine.

Kravene gjelder for alle bransjer og virksomheter

Ansvaret for å redusere smitterisikoen og importsmitten i Norge liggerførst og fremst hos hver enkelt virksomhet og arbeidstaker. Her er de viktigste kravene og rådene for deg som henter inn utenlandske arbeidstakere, uansett bransje:

  • Alle som kommer til Norge, må registrere segfør innreise.
  • Alle som kommer til Norge, må koronateste seg.
  • Undersøk om arbeidstakerne dine må i innreisekarantene.
  • Informer arbeidstakerne dine om hva de må ha på plass før de kommer til Norge.
  • Dersom du sørger for innkvartering for arbeidstakerne dine: sørg for at innkvarteringen er forsvarlig.
  • Dersom du sørger for innkvartering til innreisekarantene for arbeidstakerne dine: sørg for å få den forhåndsgodkjent.

Du finner mer informasjon under

Les mer:

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS