Den nye skoen Function fra Sika Footwear tilfredsstiller kravene til en god arbeidssko for alle kjøkkenansatte. (Foto: Sika Footwear)
Den nye skoen Function fra Sika Footwear tilfredsstiller kravene til en god arbeidssko for alle kjøkkenansatte. (Foto: Sika Footwear)

En sko som gir grep

Sika Footwear har lansert en ny arbeidssko som er skreddersydd for ansatte i det profesjonelle kjøkkenet innen hotell-, restaurant- og cateringbransjen.

Publisert

Skoen «Function» oppfyller kokkens krav til en moderne arbeidssko. Navnet viser til de mange funksjonene som er integrert i skoen.

Kokker og andre kjøkkenansatte beveger seg raskt omkring på gulvet, som kan være glatt på grunn av væskesøl, fett eller lignende. Fett kan gjøre gulvet til den rene skøytebanen. I slike miljøer er det helt avgjørende med et godt og sikkert fotfeste for at kjøkkenpersonalet skal kunne fokusere på oppgavene som skal gjøres.

En av de viktigste fordelene med Function-skoen, er nettopp de sklihemmende egenskapene. Sålens spesielle mønster og oppbygning skaper høy friksjon i alle retninger og stor kontaktflate mot underlaget. Det gir et svært godt fotfeste, uansett underlag, og reduserer risikoen for skli- og fallulykker.

Reduser tendensen til ømme og slitne føtter

En lang arbeidsdag på kjøkkenet kan ende med ømme og slitne føtter. Det kan skyldes timevis med ståing og gåing, men også feil fottøy. En god kjøkkensko skal være lett og støtabsorberende – og i tillegg skal den sitte godt og fast på foten.

Sålekonstruksjonen og valget av materialer gjør Function-skoen til en av de letteste kjøkkenskoene på markedet. Samtidig er støtabsorberingen optimalisert ved hjelp av en helt ny type såleoppbygging med mykt skum. Resultatet er en komfortabel sko – både ved stående og gående arbeid – som reduserer belastningen på leddene, føttene, bena og ryggen.

Slitesterk, pustende og lett å holde ren

Function-skoen er spesielt utviklet og testet for profesjonelle kjøkkenmiljøer. Skoen har dermed vist sin styrke i det rette miljøet – både når det gjelder ofte brukte kjemikalier og rengjøringsmidler, væsker og andre påvirkninger. Samtidig holder skoen seg pen og er lett å rengjøre. Det skyldes ikke minst at overdelen er laget med så få strukturer og sømmer som mulig, slik at rusk og rask ikke får mulighet til å feste seg og trenge inn i skoen.

Overdelen er av vannavstøtende og pustende mikrofiber. Det betyr at varme og fukt fra føttene kan slippe ut, slik at temperaturen i skoen blir behagelig og føttene holdes tørre. Skoen har dessuten en innleggssåle av pustende og svettetransporterende materiale, som også bidrar til komforten. Function-skoen kan vaskes på 30 °C.

Function fås i sort og i to ulike modeller – enten som vanlig snøresko eller som en hyttesko. Designet er enkelt og stilrent, og utviklet både for kvinner og menn.

Les mer om skoen på Sikafootwear.no/function

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS