Fredag 25. april 2025 er det klart for finale i Det Norske Måltid. 42 norske mat- og drikkeprodukter kjemper om seieren i 14 kategorier. Dessuten skal hedersprisen deles ut.
Fredag 25. april 2025 er det klart for finale i Det Norske Måltid. 42 norske mat- og drikkeprodukter kjemper om seieren i 14 kategorier. Dessuten skal hedersprisen deles ut.

Klart for finale i Det Norske Måltid

Fredag 25. april arrangeres den store finalen i Det Norske Måltid. 42 norske mat- og drikkeprodukter kjemper om seieren i 14 kategorier. Dessuten skal Det Norske Måltids hederspris deles ut.

Leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Flere juryer, bestående av landets fremste kokker, har smakt seg gjennom et imponerende utvalg av produkter.

Norske mattradisjoner og innovative produkter

Finalistene representerer et bredt spekter av norske mattradisjoner og innovative produkter. Fra lokale spesialiteter til spennende nykommere – alle finalistene har én ting til felles: høy kvalitet og en lidenskap for gode råvarer.

– Vi er overveldet over det høye nivået på årets finalister. Det viser at norsk matproduksjon er i stadig utvikling, og vi er stolte av å kunne presentere disse 42 finalistene fra 12 fylker. Spesielt i en tid hvor vi alle er opptatt av mattrygghet og beredskap, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Juryen imponert

Runa Kvendseth er en av Norges mange unge og lovende kokker.
Runa Kvendseth sitter i juryen for Det Norske Måltid.

Jurymedlem og kokk Runa Kvendseth har komponert kveldens festmeny basert på finalistenes produkter. 

– Det er utrolig inspirerende å få være dommer i Det Norske Måltid, og smake på produkter vi ikke har kjent til før. Det er viktig for oss kokker å løfte frem norske råvarer, og jeg er imponert over de dyktige og innovative produsentene vi har i Norge, og ikke minst den solide kvaliteten de leverer, sier Kvendseth.

600 gjester i DnB Arena i Stavanger

De 14 vinnerne blir kåret under finalen i DnB Arena i Stavanger førstkommende fredag, der de blir 600 festglade gjester i salen.

I tillegg knytter det seg stor spenning til hvem som får tildelt Det Norske Måltids hederspris. Under matgallaen vil publikum få en helaftens meny basert på finaleproduktene. Prisutdelingen blir ledet av Egil Skurdal, og underholdningen står fra Baharie og Nylenda for.

Her er en presentasjon av alle de 42 finalistene

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS