Forsiden på Horecas andre utgave i 2024.
Forsiden på Horecas andre utgave i 2024.

Årets andre Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets andre magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Horecas andre utgave i 2024.
Horecas andre utgave i 2024.

Den største kokkefesten som noen gang har blitt arrangert i Norge, Bocuse d’Or Europe 2024, ble en stor suksess. 

Det ble en folkefest i Trondheim Spektrum, og attpåtil ble det bronse til Hpvard Werkland og Norge. Han endte bak Danmark og Sverige, og vi fikk nok en gang bevist at hele Europe liker skandinaviske smaker.

Du kan lese mye mer om Bocuse d’Or Europe 2024 i denne utgaven (Horeca nummer 2 2024)

– Akevitt – det neste store i verden?

Ivan Abrahamsen var produkt- og produktsjefutvikler i Arcus (nå Anora) fra 2005 til 2019. Nå har han startet sitt eget selskap, Meir Destillery, som først konsentrerte seg om akevitt, og utviklet en rekke forskjellige akevitter, og i år har selskapet også lansert sin første gin.

– Akevitt blir det neste store – på verdensbasis, mener Abrahamsen.

Les mye mer om Meir i Horeca nummer 2 2024

Frokostjuryens hemmelige medlem

Du har muligens lurt på hvem det hemmelige medlemmet i juryen i «Twinings Best Breakfast», kåringen av landets beste hotellfrokost, har vært.

Det kan du lese mer om i denne utgaven.

Hvert år har han rundt 200 overnattinger på norske hoteller. I ni frokostkåringer, fra 2013 til 2023, har Horecas faste frilanser og skribent vært frokostjuryens hemmelige medlem.

Les mer i Horeca nummer 2 2024

Leker med maten

På en av verdens beste restauranter er det lov å leke med maten. Gjestene på Alinea avslutter med mat smurt utover hele bordet og heliumstemme etter å ha kysset en epleballong. Grant Achatz vil gjerne gå i barndommen sammen med gjestene sine. Siden 2005 har han drevet anerkjente Alinea i Chicago.

Les mer om Alinea i Horeca nummer 2 2024

Norges første spillrom

Quality Hotel Expo har denne ettervinteren lansert hotell-Norges første «gaming»-rom.

Horeca har testet et av rommene.

Se dommen i Horeca nummer 2 2024

Big Horn Larvik

Mye jobb og ingen hemmeligheter. Det er forklaringen som daglig leder Tony Medeiros gir på at Big Horn i Larvik har gått med millionoverskudd hvert eneste år siden starten i 2007.

– Vi er et levende bevis på at det er mulig å jobbe i en kjede og likevel levere gode resultater, sier Medeiros.

Han kom til Norge fra øygruppen som han omtaler som Europas Hawaii – Asorene, i 1986. Etter å ha mikset drinker, servert og vært restaurantsjef i Sandefjord i 20 år, blant annet på Kokeriet og Park Hotel, startet han restaurant i nabobyen i 2007.

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet droneservering, hvordan løse et eierskift (Bright Performance), hotellkjeden Citybox og Toddum gårdsysteri i Trøndelag. Vintemaet denne gangen er bobler.

Heimr Collections administrerende direktør Terje Ropstad er portrettert i dette nummeret.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Føyen og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS