Det anslås at nordmenn spiser 27 millioner egg i påsken. Mange av dem havner i eggerøra.
Det anslås at nordmenn spiser 27 millioner egg i påsken. Mange av dem havner i eggerøra.

Nordmenns egg-vaner i påskeferien

En ny undersøkelse gjennomført av YouGov for MatPrat viser det vi vet fra før. Vi spiser mer egg i påsken enn ellers i året. Det anslås at nordmenn spiser rundt 27 millioner egg i løpet av de fem røde dagene i påsken. De fleste av dem havner i eggerøre.

Vi spiser egg i alle varianter i påsken.
Vi spiser egg i alle varianter i påsken.

Hvor mange egg spiser egentlig nordmenn i løpet av de fem påskedagene?

Egg er en påsketradisjon.
Egg er en påsketradisjon.

– Det er vanskelig å anslå nøyaktig, men vi antar at hver nordmann spiser omtrent ett egg om dagen i løpet av de fem røde dagene. Dette utgjør ca. 27 millioner egg til sammen, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen.

– Hva kan være grunnen til at folk spiser mer egg?

– Det er blitt en tradisjon for mange nordmenn å kose seg med egg til påskefrokosten. I påsken tar man seg gjerne litt bedre tid til frokosten og koser seg litt ekstra. Egg i ulike former er en garantist for matglede, sier Thoen.

– Er det noen forskjell på hva slags type egg man liker i påsken?

– Ja, det er det. Jeg ble faktisk litt overrasket over at det er flest som foretrekker å spise eggerøre til påskefrokosten. Jeg ville tenkt at speilegg og bacon, eller bløtkokt egg i eggeglass, var de soleklare favorittene. Men eggerøre er jo veldig godt og passer til mye, så i bunn og grunn er det jo kanskje ikke så overraskende, sier Thoen.

Eggerøre er populært for nordmenn i påskeferien.
Eggerøre er populært for nordmenn i påskeferien.

– I tillegg til egg, hva spiser folk mest av i påsken?

– Foruten egg, er det sjokolade, appelsin og lammekjøtt som er den mest populære påskematen. Det er også de fire matvarene som flest mener er en del av sine faste påsketradisjoner. Her er for øvrig egg den soleklare vinneren; nær halvparten av de spurte svarer at egg er en del av sine påsketradisjoner, sier Thoen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS