Andreas Thorud blir sjømatrådets nye utsending i Kina. Direktør for Globale operasjoner, Børge Grønbech, mener Thorud blir en viktig brikke i et spennende sjømatmarked. (Foto: Privat)
Andreas Thorud blir sjømatrådets nye utsending i Kina. Direktør for Globale operasjoner, Børge Grønbech, mener Thorud blir en viktig brikke i et spennende sjømatmarked. (Foto: Privat)

Blir ny sjømatutsending i Kina

Andreas Thorud blir Norges sjømatråd nye utsending i Kina. Thorud kjenner landet godt, snakker flytende kinesisk og har erfaring fra sjømatnæringen. Han begynner i stillingen sommeren 2021.

Publisert

– Globalt sett er det kinesiske markedet et av de mest dynamiske og spennende markedene man kan jobbe med. Sett dette opp mot viktigheten av sjømatnæringen i Norge, og mål om videre vekst i internasjonale markeder, så er dette rett og slett en utrolig interessant jobb med et stort ansvar, sier Andreas Thorud, som legger til at med sin bakgrunn og erfaring, så ser han frem til å videreføre, bidra og ikke minst skape verdier for sjømatnæringen.

Lang fartstid i Kina

Selv så jobber han allerede i Kina, og bor der med kone og ett barn.

– Jeg har hatt en relativt lang fartstid her, og har de siste ti årene jobbet for Aker BioMarine med søkelys på salg og utvikling av krillprodukter. Jeg er utrolig takknemlig for alt det jeg har lært fra Aker BioMarine, og jeg vil påstå jeg har gått en av de beste skoler, hva gjelder mulighet til å bygge marked med konsument i fokus selv fra et B2B-ståstednivå, samt markedsføre bærekraftige ingredienser fra havet fra en norsk bedrift, sier Thorud.

Godt utrustet til jobben

Thorud har en lang utdannelse bak seg. Han har en grad i eksportmarkedsføring fra BI/NMH, samt en mastergrad i Contemporary China, med fokus på kinesisk økonomi fra Nanyang Technological Universty i Singapore.

– Jeg har også studert kinesisk, og sett at denne språkkompetansen gir en ekstra dimensjon i å kunne kommunisere, samt få en god forståelse av ulike situasjoner. Det gjør at jeg kan møte Kina på hjemmebane.

Han vet at Kina kan være et utfordrende marked når det kommer til eksport av sjømat, men det skremmer ham ikke.

– I et så potensielt stort marked som Kina, vil man alltid komme over utfordringer, store og små. Jeg tror det viktigste er å virkelig omfavne de utfordringer man møter med en optimistisk og fleksibel tilnærming, for deretter å jobbe sammen som et godt team for å løse dem, sier han og legger til at han gleder seg til å komme i gang, bli kjent med nye kollegaer og den norske næringen. Det blir også gøy å kartlegge kursen og mulighetene framover, med tydelige mål om å realisere gode verdier for den norske sjømatnæringen i Kina, sier han.

Ønsker Thorud velkommen

Børge Grønbech, direktør for Globale operasjoner hos Sjømatrådet, er glad for nyansettelsen.

– Jeg er svært fornøyd med å få Thorud med på laget vårt. Kina er et komplekst og viktig vekstmarked for norsk sjømat. Med hans lange fartstid i Kina, gode kjennskap til kinesisk språk og kultur og brede erfaring fra områder av betydning for Sjømatrådets markedsarbeid, får vi en kapasitet i Andreas som vil gi sjømatnæringen og Sjømatrådet et godt grunnlag for å styrke det målrettede og gode arbeidet som Victoria Braathen har hatt ansvaret for de siste årene, sier Grønbech i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS