Dalgona-kaffe. (Foto: Heidi Fjelland)
Dalgona-kaffe. (Foto: Heidi Fjelland)

Dette er den nye «in-kaffen»

Dalgona er en trendy iskaffe som har tatt Norge med storm under korona-krisen. Se hvordan du lager den her.

Publisert
Dalgona-kaffe. (Foto: Heidi Fjelland)
Dalgona-kaffe. (Foto: Heidi Fjelland)

Dalgona kommer opprinnelig kommer fra Sør-Korea. Gjennom generasjoner har koreanere nytt denne kaffedrikken, som er basert på iskald melk, toppet med et tykt lag kaffeskum av pisket espresso og sukker.

Kaffeflom på sosiale medier

Ifølge Google Trends var begrepet «dalgona coffee» nærmest ikke-eksisterende på internett frem til 26. januar i år, melder Godt.no.

Men etterpå har kaffen slått an i sosiale medier, spesielt Instagram og Tik Tok. Ikke bare krever dalgona-kaffen veldig få ingredienser, den er også spesielt fotovennlig.

Nå lages den på hjemmekjøkken verden over. Takket være korona-karantener og mye tid tilbrakt i hjemmet, har kaffetrenden tatt verden med storm i løpet av rekordtid.

Meny var raskt på banen

Dagligvarekjeden Meny var raskt på banen – etter at kaffen ble in i alle miljøer.

Her kan du se en video på Meny.no

Også Matprat har sin vri – men som nevnt, her er ikke variasjonene store.

Melkefri variant

Slik lager du melkefri dalgona-kaffe (Berit Nordstrand)

Slik lager du dalgona-kaffe

Enkelt å lage. Bland kaffe, varmt vann og sukker (alternativt agave-sirup/kokosblomstsukker) og melk med isbiter. (Foto: Heidi Fjelland)
Enkelt å lage. Bland kaffe, varmt vann og sukker (alternativt agave-sirup/kokosblomstsukker) og melk med isbiter. (Foto: Heidi Fjelland)

Ingredienser (en person)

* 2 ss pulverkaffe

* 3 ss varmt vann

* 2 ss sukker (evt. agave-sirup eller kokosblomstsukker)

* 2 dl melk (evt mandelmelk/mylk)

Fremgangsmåte:

Kok opp vann. Ha pulverkaffe, sukker og varmt vann i en bolle. Pisk til luftig skum med en visp.

Visp pulverkaffe, vann og sukker (alternativt agavesirup eller kokosblomstsukker) godt. (Foto: Heidi Fjelland)
Visp pulverkaffe, vann og sukker (alternativt agavesirup eller kokosblomstsukker) godt. (Foto: Heidi Fjelland)

Ha isbiter/knust is i et glass.

Ha i melken og topp forsiktig med kaffeskummet (bland det godt, hvis du ønsker det)

Topp forsiktig med kaffeskummet. (Foto: Heidi Fjelland)
Topp forsiktig med kaffeskummet. (Foto: Heidi Fjelland)

Server umiddelbart.

Prøv selv, den smaker forfriskende.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca