Restaurant Under. (Foto: Morten Holt)

Årets andre Horeca-magasin på vei

På tross av krisen som bransjen er inne i, har vi valgt å lage en tilnærmet «normal» utgave av magasinet Horeca. Se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på den andre Horeca-utgaven i år. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Februar ble en god horecamåned – med seier i kokke-OL og mange nye norske Michelin-restauranter. Smak 2020 i begynnelsen av mars samlet godt over 25 000 mennesker. Alt så lovende ut med tanke på årets sommersesong. Så kom koronakrisen.

Spredningen av viruset rammer reiselivs- og horecabransjen med full styrke.

Krisen rammer også oss i magasinet Horeca, som er avhengig av våre mange og gode annonsører. Naturlig nok har mange av dem falt fra i denne utgaven, da de er leverandører til hoteller, restauranter og kafeer – som igjen er stengt ned. Likevel er det mange trofaste annonsører som fortsatt er med, som gjør at vi får gitt ut denne utgaven.

Horecabransjens Ærespris

Bent Stiansen er tildelt Horecabransjens Ærespris, den høyeste utmerkelsen du kan få i bransjen. Den deles ut hvert tredje år.

Prisen ble delt ut av administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther, på åpningskonferansen på Smak 2020 på Norges Varemesse.

Les mye mer om Horecabransjens Ærespris i Horeca nummer 2 2020

Alt fra Smak 2020

Smak 2020 er historie. Årets messe pågikk som normalt – like før alt ble stengt ned i Norge.

I denne utgaven kan du lese om alt som skjedde på årets messe, som samlet drøyt 25 000 mennesker.

Les mye mer i Horeca nummer 2 2020

Fikk stjernen UNDER ett år

Det har vært en vanvittig trykk hos Under siden åpningen for et drøyt år siden. Michelin-stjernen kom under ett år etter åpningen.

Kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard kunne hente undervannsrestaurantens første stjerne under utdelingen i Olavshallen.

Så kom koronakrisen, og restauranten måtte stenge.

Les mer i Horeca nummer 2 2020

Norsk stjernedryss fra Guide Michelin

Men det var ikke bare Under som fikk stjerne. Re-Naa, som også har måttet stenge etter virusutbruddet, ble sågar tildelt to stjerner. I tillegg ble det ny stjerne for Speilsalen på Britannia Hotel, som også fikk stjernen etter bare drøyt 10 måneders drift.

Bergen fikk også sin aller første stjerne noensinne – da Kristian Vangen og Bare ble belønnet fra Guide Michelin.

Også Omakase by Vladimir Pak i Oslo fikk en stjerne, og det betyr at det nå er 11 stjernerestauranter i Norge.

Les mye mer i Horeca nummer 2 2020

Norge – verdens beste kokkelandslag

Norges har verdens beste kokkelandslag. I februar ble det gull i OL i Stuttgart. Juniorlandslaget var ikke veldig mye dårligere; det ble sølv. Cateringlandslaget debuterte i OL-sammenheng med femteplass.

– Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er en drøm. Siste gang Norge vant OL i kokkekunst var i 2008, sier coach på kokkelandslaget i 2020, Gunnar Hvarnes, som var kaptein på laget for 12 år siden. Dessuten har han en sølvmedalje fra Bocuse d’Or Europe i Sveits i 2010 og bronse fra Bocuse d’Or i Lyon i 2011.

Les mye mer i Horeca nummer 2 2020

Portrett – Christian A. Pettersen

I mars fikk Christian A. Pettersen beskjeden. Det blir ikke Bocuse d’Or Europe i Tallinn i slutten av mai. Mesterskapet er foreløpig utsatt til begynnelsen av september. Pettersen & Co måtte legge om alle sine planer.

Les portrettet med Christian A. Pettersen i Horeca nummer 2 2020.

Andre artikler

Du finner også større artikler om den nylig utgitte boka om Edgar Ludl og i denne utgaven kan du lese om bergensrestauranten Cornelius, som er vår typebedrift denne gang. I vår faste spalte «Rett fra Ræder» kan du oppdatere deg om koronakrisen.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS