Foto: Kjottprodukter.no

NM i Kjøttprodukter i gang

Mandag 9. april startet bedømmingen for NM i Kjøttprodukter 2018. I år er det 565 produkter påmeldt, og det er spesielt søkelys på grillprodukter og spekemat. Hele 180 forskjellige pølser skal bedømmes.

Publisert

For kjøttbransjen er dette det viktigste arrangementet for smakstesting. Over tre dager skal juryen smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. Hvem lager Norges beste Bratwurst? Blir det mer lam på grillen i år, og hvordan smaker det i så fall? Og kan vi egentlig bestemme hvilket produkt fra den tradisjonsrike spekematen som er best?

Juryen i arbeid under fjorårets bedømming. (Foto: Kjottprodukter.no)

Ønsker denne vurderingen

Interessen for mesterskapet har aldri vært høyere, og det er rekorddeltakelse for antall produkter som er påmeldt.

– Vi ser at kjøttbedriftene ønsker denne vurderingen. Både fordi NM i Kjøttprodukter gir matnyttige tilbakemeldinger på kvalitet og forbedringspotensial, og fordi medaljer i en konkurranse som denne gir solid respons gjennom mer salg i butikk, sier Svein-Erik Eide, som er ansvarlig for mesterskapet.

Bedømmingen, som strekker seg over tre dager, foregår på Etterstad videregående skole. Hoveddommer er Mette Juberg (KLF), og hele juryen består av 15-20 erfarne fagfolk fra kjøttbransjen.

Les mer om dommerne her

Komplett resultatliste med gullvinnere og norgesmestere publiseres 3. mai.

Disse bedriftene er med

Følgende bedrifter er påmeldt til NM i Kjøttprodukter 2018:

Strøm-Larsen, Annis Pølsemakeri, Arne Børresen, Aron Mat, Ask Gård Foredling, Bjerke spekemat & delikatesse, Brandbu Pølsemakeri, Brødr Ringstad, Bø Gårdsslakteri, Den Stolte Hane, Den Stolte Pølsemaker, Drytech, Fatland Jæren, Fatland Sandefjord, Fatland Ølen, Finsbråten, Grilstad, Grilstad Storkjøkken, Gunnar Ruud Catering, Gårdsslakteriet Sylte, H. Mydland, Halsan Kjøtt, Haugen Gardsmat, Heidal Landbruksprodukter, Helgeroa Spekevarer, Høvikveien kjøtt og kolonial, Inderøy Slakteri, Jens Eide, Jon Ertnes, Kløverkjøtt, Krosby, Leiv Vidar Slakterforretning, Myra Gård Richard Hanssen, Nordfjord Kjøtt, Norfersk, Norsk Kylling, Nortura, Oppdal Spekemat, Orkla Foods Norge - avd Vossafår, Per's Kjøkken, Rosenberg Spiseforretning, Skjåk Turistheim Skeid kro, Skodi Rein, Smedstuen, Solberg Pettersen, Stanges Gårdsprodukter, Stølsvidda, Svindland, Sørlandskjøtt, Toma Mat, Toten Kjøtt, Trondheim Slaktehus, Unil, Vossakjøt, Ytterøykylling, Øre Vilt, Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

NM i Kjøttprodukter

NM i Kjøttprodukter så dagens lys tidlig på 1980-tallet.

Siden den gang har de aller fleste norske kjøttbedrifter deltatt i konkurransen. Årsakene er mange. For det første er arrangementet en enkel og billig arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra dommerpanelene gir en viktig pekepinn på hvordan oppskriftene kan justeres. Sist, men ikke minst, lokker heder og ære til de beste produktene. For det skal selvfølgelig skinne litt ekstra på de som produserer Norges beste kjøttprodukter.

NM i Kjøttprodukter 2018 er et arrangement som gjennomfører bedømming og smakstesting av kjøttprodukter som finnes tilgjengelig for forbrukerne enten i butikk, eller hos restauranter og andre storkjøkken. NM arrangeres i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

Les mer om norgesmesterskapet på Kjottprodukter.no

 

Powered by Labrador CMS