Nå henger det både mamma- og pappaskilt utenfor byggeplassen på Clarion Royal The Hub (tidligere Clarion Hotel Royal Christiania) i Oslo. (Foto: Jan Tveita)
Nå henger det både mamma- og pappaskilt utenfor byggeplassen på Clarion Royal The Hub (tidligere Clarion Hotel Royal Christiania) i Oslo. (Foto: Jan Tveita)

Både mammaer og pappaer på byggeplassen

To byggeplasser i Oslo hadde bare «pappaskilt» som minnet de ansatte om sikkerheten. Hvor var «mammaskiltene»?

Publisert

Det er Dagsavisen som nylig omtalte «pappaskiltene» og de manglende «mammaskiltene» på to byggeplasser i hovedstaden.

Også NITO (Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon) var kritisk til de manglende «mammaskiltene», ifølge avisen:

– Det er flott med kreativ oppmerksomhet om HMS. Sikkerhet på byggeplassen er svært viktig. Men jeg reagerer på disse skiltene, som jeg mener signaliserer at «her er det bare menn som jobber», sier Trond Markussen, president i NITO (Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon).

– En glipp

– Joda, det jobber mammaer på byggeplassen også, forsikrer kommunikasjonsdirektør Per Anders Muri i Betonmast Hæhre overfor HMS-magasinet.

– At det bare hang «pappaskilt» utenfor Clarion Hotel The Jub (tidligere Hotel Royal Christiania) denne gangen, var en glipp, og denne har vi allerede rettet opp, sier Muri, som tilføyer at bedriften vanligvis bruker «mammaskilt» side om side med «pappaskilt».

Han understreker at byggefirmaet er opptatt av å ha både kvinner og menn i sin arbeidsstokk:

Like viktige

– Kvinner og menn er like viktige i Betonmast Hæhre, understreker han.

Han medgir likevel at menn fremdeles utgjør flertallet blant bygningsarbeiderne, og at bransjen har en jobb å gjøre for å få økt kvinneandelen.

– Totalt sett er kvinneandelen i BetonmastHæhre på 9 prosent. For funksjonærene er andelen kvinner 14 prosent. Vi jobber på lik linje med bransjen for øvrig med å tiltrekke oss flere kvinner til byggenæringen. Heldigvis ser vi en positiv utvikling, selv om vi gjerne skulle sett at det gikk raskere, sier Muri til HMS-magasinet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS