Foto: Salsus.no
Foto: Salsus.no

Resteråstoff blir til gourmetsaus på Kongsvinger

Med matvarer som ellers ville gått i søpla, skal det nå masseproduseres sausprodukter på det som gründerne omtaler som verdens mest innovative sausfabrikk. 180 millioner kroner er investert i den nye fabrikken på Kongsvinger.

Publisert
Fra Salsus AS sin fabrikk på Kongsvinger, som offisielt åpnes 8. mai. (Foto: Kjell Trøsvik)
Fra Salsus AS sin fabrikk på Kongsvinger, som offisielt åpnes 8. mai. (Foto: Kjell Trøsvik)

Flere europeiske markeder har allerede utvist stor interesse for det som er i ferd med å skje på Kongsvinger, der Salsus AS offisielt åpnes tirsdag 8. mai.

Salsus-krafter, produsert på Kongsvinger. (Foto: Kjell Trøsvik)
Salsus-krafter, produsert på Kongsvinger. (Foto: Kjell Trøsvik)

Stygg mat blir saus

Grønnsaker, som er for stygge til å havne i norske butikkhyller, skal nå nemlig sendes til et 4000 kvadratmeter stort lokale før Hedmark. Det samme vil skje med beinrester fra høns, storfe, lam og fisk fra alle landsdeler.

«I den nye høyteknologiske fabrikken blir restene bearbeidet til sauseprodukter og kraft – uten tilsetningsstoffer, og produktene vil etterhvert finne sin vei til Michelin-restauranter, men ikke minst – også hjem til vanlige kjøkkenbenker rundt omkring i Norge», heter det i en pressemelding.

Investert 180 millioner kroner

Prosjektet har vært under hemmelig planlegging i fire år, og det er investert 180 millioner kroner i prosjektet.

Daglig leder og gründer for nyskapningen er Bela Szabo.

Du kan lese mer på Alacarteprodukter.no eller Salsus.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS