UiT Norges arktiske universitet tilbyr et nettbasert deltidsstudium i reiseliv. (Foto: Morten Holt)

Tilbyr nettbasert reiselivsstudium

UiT Norges arktiske universitet tilbyr et nettbasert deltidsstudium i reiseliv. Søknadsfristen er satt påskeaften, lørdag 15. april, og det er oppstart til høsten.

Publisert
Reiselivet i nord er i kraftig vekst. (Illustrasjonsfoto: Clarion Hotel the Edge)

Travel & Tourism Management er et internasjonalt ettårige deltidsstudie, der all undervisning foregår på nett. Det gir deg mulighet til å stå sterkere i den økende konkurransen i reiselivsbransjen. Fleksibiliteten gjør det mulig å ta det ved siden av full jobb, og tidligere studenter har vært svært fornøyd.

May Kristin Vespestad ved UiT Norges arktiske universitet i Harstad er en av de fagansvarlige bak Travel and Tourism Management. (Foto: Christina Svanström).

Reiselivsnæring i rivende utvikling

– Reiselivsnæringen er i en rivende utvikling og det er stadig endringer i hva turister ønsker, sier Vespestad. Hva betyr dette for reiselivsbedrifter og hvordan kan de levere helhetlige turismeopplevelser som markedet ønsker? Alt dette er tema som dekkes i dette studiet og tema som er høyst relevante for dem som skal arbeide i dagens turistnæring, uttaler May Kristin Vespestad ved UiT Norges arktiske universitet i Harstad.

Hun er en av de fagansvarlige bak Travel and Tourism Management. Selv har hun en doktorgrad i naturbasert turisme.

Tre av dem som tidligere har deltatt på studiet, deriblant tyske Daniel Gora, her ved Lofotr Vikingmuseum i Lofoten.

– Reiselivsnæringen i nord er i kraftig vekst, samtidig som konkurransen øker. De som vil lykkes fremover, er dem som tør satse på kompetanse og kvalitet. Deltakelse på studiet i Travel and Tourism Management vil derfor være en god investering i fremtiden, sier Geir P. Stokke, som er daglig leder for Polaria, og leder av styringsgruppa for Arena Lønnsomme Vinteropplevelser.

Studiet

Studiet gir 60 studiepoeng og går over tre semestre. Fleksibiliteten gjør det mulig å ta det ved siden av full jobb – uten høye kurspenger, kun semesteravgift. Det faglige innholdet består av fire moduler, hver på 15 studiepoeng: * Travel and Tourism, * Business administration and strategic marketing, * Heritage and eco-tourism og * Project work with research methodology

Studiet er et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet i Harstad, Lapink AMK - Lapland University of Applied Sciences i Finland og Northern Arctic Federal University i Arkhangelsk i Russland. Ansvar for undervisningen blir delt mellom et team på fem kollegaer ved de tre institusjonene. Undervisningsspråket er engelsk, et språk som man jo uansett må kommunisere på i reiselivsnæringen.

Her kan du lese mer om studiet

Klasseromsfølelse

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Vi har kjørt dette online-studietilbudet for tre kull tidligere, og det viser seg å fungere svært godt. Studentene kommer hovedsakelig fra de tre landene, men også noen med annen bakgrunn. Dette gir studiet en ekstra kulturell dimensjon, sier May Kristin Vespestad ved UiT Norges arktiske universitet

Hun forteller videre at all undervisning bringes direkte inn på den enkeltes PC, og at undervisningen oppleves som nær og levende. – Jeg foreleser direkte til studentene. De kan når som helst «rekke opp hånden» og avbryte meg underveis for å stille spørsmål.

– I og med at alle hører spørsmålene og svarene, gir dette nærmest en klasseromfølelse. Forelesningene blir i tillegg lagret, så studentene kan se grundigere igjennom dem i etterkant. Studentene kan også bruke systemet til kontakt og gruppearbeid seg i mellom, og slik bygge nettverk over landegrensene, et svært viktig poeng nettopp for de som skal jobbe innen denne næringen, mener Vespestad.

Ser over landegrensene

– Vi forsøker også å arrangere valgfrie sommer- og vinterskoler i Norge, Russland eller Finland, slik at man kan studere felles case på tvers av landegrensene. For de kullene vi har hatt til nå, har vi sikret oss økonomisk støtte, slik at vi har kunnet gjennomføre en sponset samling for studentene, med forelesninger, ekskursjoner og bedriftsbesøk. Tidligere i år hadde vi en slik samling i Arkhangelsk i Russland, forteller Vespestad.

Opptakskrav og søknadsfrist

Opptakskrav er generell studiekompetanse. Fullføring av alle fire emnene gir 60 studiepoeng og kan inngå i en økonomisk administrativ bachelorgrad.

Søknadsfrist er lørdag 15. april – oppstart høst 2017.

Her kan du søke om plass på studiet

Du kan lese mer på UiT.no

Du finner også mer informasjon på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS