Fjordland satser på fremtidens ferdigmat

Litt Mat, et nytt konsept fra Fjordland, er et grønt alternativ for folk på farten. Dette er en ny serie spiseklare mellommåltider som skal nytes kalde, og med dette mener Fjordland at en ny internasjonal mattrend introduseres her til lands.

Publisert
Markedssjef hos Fjordland, Ellen Molstad Dale.
Markedssjef hos Fjordland, Ellen Molstad Dale.

«De smaksrike rettene passer for alle som trenger en rask og næringsrik matbit. Såkalte «ready-to-eat»-produkter er en av de store internasjonale måltidstrendene. Dette er ferdig tilberedt og innpakket mat som kan nytes på farten. I land som USA og England er markedet og utvalget for spiseklare mellommåltider stadig økende. Dette er en kategori som ikke er godt nok utnyttet i Norge, og Fjordland satser nå stort for å dekke det økende behovet», sier Fjordland i en pressemelding.

Smart påfyll

Mellommåltider har tradisjonelt vært preget av usunne eller halvsunne valgmuligheter. Litt Mat er et praktisk og næringsrikt alternativ til den tradisjonelle takeaway-maten og det søte og meieribaserte, som det finnes mye av hos norske kiosk- og bensinstasjonforhandlere.

– Vi er sikre på at et bedre tilbud til «på farten» kundene, gir et høyt omsetningspotensial for handelsvirksomhetene. Litt Mat gjør det enklere for folk å spise grønt på farten og har i tillegg en holdbarhet på 33 dager, noe som bidrar til bedre svinnkontroll i en ellers hyperfersk kategori, sier markedssjef Ellen Molstad Dale.

Spennende kombinasjoner

I utviklingen av Litt Mat har det vært søkelys på å få til gode og smaksrike retter, i kombinasjon med at rettene skal ha en god ernæringsmessig profil.

Litt Mat fra Fjordland.
Litt Mat fra Fjordland.

«Fjordlands kokker jobber etter en egen streng ernæringsstrategi, som er utarbeidet av Fjordlands ernæringsfysiolog Torill Emblem Nysted. Rettene skal nytes kalde, og er basert på smaksrike oppskrifter fra ulike deler av verden. Serien består av tre varianter om inneholder spennende kombinasjoner av korn, bønner, linser og grønnsaker, i tillegg til dressinger som løfter frem smakene. Gaffel følger med», heter det videre i pressemeldingen.

Serien Litt Mat lanseres 2. mai, og inneholder 6 x170 g i kartongen.

Dette er produktene (omtale fra Fjordland)

Thai

En smaksrik, litt sterk rett. Ris, edamamebønner, grillet paprika, og kokos står for det milde innslaget, mens chili og ingefær pirrer smaksløkene. En frisk og spicy dressing av mango og chili, som både gir sødme og styrke, følger med!

Orient

En kombinasjon av korn, linser og grønnsaker, med inspirasjon fra østen. Bulgursalat med bygg, grillet squash, aubergine, tomat og linser. En saftig hummus følger med.

Italia

Pastasalat med soltørkede tomater, grillet squash, basilikum og oregano. En frisk og kremet urtedressing følger med.

Les mer på Fjordland.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS