Team VLM fra Strinda videregående skole, bestående av Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik.

Vinnerpremien smakte godt

Vinnerne av årets Tine MatCup, Team VLM fra Strinda videregående skole, bestående av Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik, ble belønnet med en velsmakende og inspirerende Oslo-tur.

Publisert

Vinnerlaget visste ikke hva hovedpremien var da vinneren ble annonsert etter finalen i Stavanger i februar, men de er definitivt fornøyde med det de har fått.

– Tidligere har vinnerne fått gavekort og kanskje middag på en restaurant, men i år har arrangøren virkelig dratt på. Besøk på Kulinarisk Akademi, Mathallen, lunsj på Hitchhiker og middag på Maaemo er utrolig kult, sier Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik.

Les også: Seier til Strinda videregående skole i Tine MatCup 2017

Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik hentet inspirasjon fra profesjonelle kokker og servitører.

Inspirasjon og utvide nettverket

– Det å komme tett på profesjonelle kokker og hente inspirasjon fra dem, er selve rosinen i premiepølsa, mener de tre.

– Å se den lidenskapen folk har for yrket sitt, og hvordan de jobber, er utrolig inspirerende. Etter at vi vant finalen. har vi bare blitt mer sikre på at det er denne retningen vi vil gå, så det er fint å få komme til Oslo og knytte kontakter og utvide nettverket vårt, sier gutta.

Jakten på lærlingplassen

Vinnerlaget forteller at de var opplevde å bli kontaktet direkte angående lærlingplass etter at de vant finalen. Martin Bergvin skal være lærling på Strand i Bærum, mens servitør Vegard Breivik har fått plass på Scandic Nidelven. Lars Hamnes jakter fortsatt på stedet han skal få sin læretid.

– Det viktigste elementet for å sikre seg en god lærlingplass, er helt klart å være i praksis, forteller de.

Anbefaler å melde seg på Tine MatCup

De tre angrer ikke på at de meldte seg på årets konkurranse. De mener at god planlegging og godt samarbeid var de viktigste grunnene til at de gikk helt til topps.

– Vi var godt forberedt, og det fikk vi plusspoeng for. Å være med i Tine MatCup har lært oss mye, og vi anbefaler alle å melde seg på neste år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS